Hjem Nyheter Norden Jødisk mann skutt utenfor synagoge i København

Jødisk mann skutt utenfor synagoge i København

 DANMARK  Etter gårsdagens mordforsøk på Lars Vilks i København dro gjerningsmannen til en synagoge og åpnet ild. En jødisk mann som holdt vakt utenfor skal ha blitt drept.

389592000-640x369

Lørdag ettermiddag ble seminar om ytringsfrihet og islamisme angrepet av minst en gjerningsmann i hva som skal ha vært et mordforsøk på den svenske kunstneren Lars Vilks. Vilks selv slapp unna uten skader, men en sivil person ble drept. Gjerningsmannen skal ha flyktet fra stedet i en Volkswagen, som senere ble funnet av politiet.

Synagoge beskutt – én drept og to skadet

Noen timer etter mordforsøket kom det inn rapporter om at en synagoge i København skulle ha blitt beskutt, og at en jødisk mann var blitt drept. Det var dog ikke selve synagogen som ble beskutt, men et forsamlingslokale tilhørende synagogen.

Utenfor lokalet, hvor det var en lukket konfirmasjonsfest med 80 deltagere, stod en jødisk mann, 37-årige Dan Uzan og kontrollerte hvilke som fikk komme inn. To politimenn var også til stede.

Da gjerningsmannen ankom åpnet han ild mot de tre. Uzan skal ha blitt hardest skadet, og døde kort tid etter angrepet. De to politimennene ble også skadet. En med skuddskader i benet, og den andre i armen.

Antatt gjerningsmann drept

Tidlig søndag morgen rapporteres det om at politiet i København har skutt og drept den antatte gjerningsmannen på Nørrebro.

Les også:
Attentat mot Lars Vilks – én bekreftet død

Kilder:
Synagogen: Dan forhindret en massakre
Nordfront.se