Hjem Nyheter Jødisk «overlever» kommer ut som løgner: «Jeg var aldri i Auschwitz»

Jødisk «overlever» kommer ut som løgner: «Jeg var aldri i Auschwitz»

«HOLOCAUST» Atter en jødisk «overlever» har kommet ut og innrømmet at hans historie om hvordan han blant annet rømte fra Auschwitz og unngikk gasskammeret bare var en løgn. Denne gangen er det den 86 år gamle Joseph Hirt fra Pennsylvania som kryper til korset.

Joseph Hirt, som her kan ses dele sine fantasier med hvite ungdommer, har nå innrømmet at han har løyet om sin «holocaust-historie».
Joseph Hirt, som her kan ses dele sine fantasier med hvite ungdommer, har nå innrømmet at han har løyet om sin «holocaust-historie».

Det var på midtsommeraften at en lokalavis i Pennsylvania i USA publiserte et åpnet brev fra en lokal «holocaust-overlever» ved navn Joseph Hirt. I brevet innrømmer han åpent at alle hans historier om «holocaust» og hvordan han på mirakuløst og modig vis overlevde bare har vært oppspinn. I brevet skriver han dog samtidig at det var for en god sak: han løy nemlig for å «forhindre at sannheten går tapt».

I brevet skriver han:

Jeg skriver i dag for å offentlig be om forlatelse for den eventuelle skade jeg har påført med tanke på min inkludering av meg selv i beskrivelsen av livet i Auschwitz. Jeg var ikke fange der. Jeg mente ikke å forminske eller overskygge hendelsene som virkelig fant sted der ved å feilaktig påstå å ha vært innblandet personlig.

Videre filosoferer Hirt om at det var feil å bruke løgn for å «forsterke den viktige sannheten om lidelsen og drapene på så mange». Etter å enda en gang be om forlatelse forteller han litt om hva han tenker å gjøre videre:

Jeg søker hjelp av min pastor, som kjenner mitt hjerte og min intensjon. Videre rådfører jeg meg med en psykolog for å forsøke å forstå hvordan jeg kunne sveve ivei i min historie i en retning jeg ikke burde ha tatt. Jeg ber om deres bønner og deres støtte, ettersom jeg gjør hva jeg kan for å rette opp i det som har blitt feil. Igjen ber jeg om forlatelse.

I Joseph Hirts historie, som han nå altså tar tilbake, men som han tidligere reiste rundt i verden og foreleste om, finnes mye av det som gjør en god «overleverhistorie»: hvordan hans familie flykter fra Polen til et annet land, hvordan han arresteres av «nazister» og sendes til Auschwitz samt hvordan han der bevitner og holder ut de mest umenneskelige grusomheter. Dessuten har han påstått, slik som så mange andre «overlevere», at han fikk treffe den beryktede «dødsengelen» SS-legen Josef Mengele. Hans opphold i Auschwitz skal også ha endt storartet og mirakuløst ved at han klarte å krype under et elektrisk gjerde og på denne måten unngå gasskammeret.

Joseph Hirt påsto å ha truffet doktor Josef Mengele, noe som virker å være mer eller mindre standard blant «overlevere».
Joseph Hirt påsto å ha truffet doktor Josef Mengele, noe som virker å være mer eller mindre standard blant «overlevere».

Hirts historie stopper dog ikke der. Til tross for at han skal ha vært en fattig jødisk gutt i Polen påsto han å ha sett Adolf Hitler snu ryggen til Jesse Owens i Berlin under de olympiske leker i 1936. En hendelse som for lenge siden har blitt avvist som en myte av både historikere og Owens selv, som dessuten mente at han under OL i Berlin fikk sin karrieres største applauser og hyllester.

Dessuten påsto Hirt at han ved sin senere ankomst til USA traff ikke bare Jesse Owens, men også Eleanor Roosevelt, som han selvfølgelig utviklet et sterkt vennskap med.

For å spe på historien skal Hirt til og med ha tatovert et fangenummer fra Auschwitz på sin venstre arm, som han ved flere anledninger viste frem under sine forelesninger. Han innrømmer nå at han stjal en virkelig Auschwitz-fanges nummer, nemlig forfatteren og kjemikeren Primo Levis, da han begikk selvmord, men at dette bare var en «hyllest» til ham. Dette stemmer imidlertid heller ikke da nummeret på hans arm, ifølge registeret til Auschwitz-Birkenau-museet, tilhørte en polakk ved navn Kazimierz Sikorski.

Joseph Hirt skal til og med ha tatovert et falskt fangenummer for at folk skulle tro på hans løgner.
Joseph Hirt skal til og med ha tatovert et falskt fangenummer for at folk skulle tro på hans løgner.

«Overleveren» Hirts omvendelse til sannheten skjedde hendig nok tre uker etter at en historielærer fra New York ved navn Andrew Reid publiserte et dokument på Scribd hvor han stilte spørsmålstegn ved og motbeviste mange av Hirts påstander, noe som Frihetskamp rapporterte om tidligere. Den nøyaktige granskningen som Reid offentliggjorde begynte i april i år da han sammen med sin datter besøkte en av Hirts «forelesninger» i Lowville, New York. Der skal han ha fått med seg flere påstander fra Hirt som han visste var historisk ukorrekt, noe som vekket hans nysgjerrighet til å undersøke saken nærmere.

I et privat brev til Hirt, som også ble offentliggjort på Scribd, skriver Reid:

Jeg appellerer til deg om å bruke hvilken offentlig anledning som helst til å ta tilbake dine bedragerske påstander samt be om forlatelse til de grupper og elever som du har villedet. Hvis jeg ikke ser bevis på en slik offentlig unnskyldning i den nærmeste fremtiden vil jeg kontakte Distriktsadvokaten i Lewis og Lancaster County for å be dem sette i gang en etterforskning. Dette med tanke på at flere av dine aktiviteter passer den juridiske definisjonen (i både staten New York og Pennsylvania) til alvorlige straffbare handlinger samt lovbrudd, svindel, identitetstyveri og forfalskning. Jeg er ikke spesielt interessert i å se deg straffes – jeg er hovedsakelig interessert i å (1) hindre deg i å fortsette med dine falske påstander og (2) få deg til å rette opp i saker og ting med mennesker hvis tillit du har utnyttet.

Da Reids undersøkelse først ble offentliggjort fortsatte dog Hirt innledningsvis å tviholde på sine løgner. Da han så ble konfrontert om saken av en journalist skal han ha sagt:

— Det finnes ingenting å forsvare. Jeg var der og jeg behøver ikke forsvare det. Det er når man tvinges til forsvar at man blir voldtatt.

Som alltid når en «overlever» avsløres som løgner reagerer holocaust-sekten raskt med skadekontroll. Jødinnen og «holocaust-historikeren» Deborah Lipstadt gikk for eksempel ut og mente at dette var veldig fælt, ikke for at Hirt hadde løyet for tusenvis av mennesker i flere tiår, men for at det kan gi vann på mølla for «holocaust-fornektere».

Til tross for at hun kaller seg «holocaust-historiker» legger hun ansvaret på andre og mener at «noen» burde ha undersøkt Hirts påstander. Hvorfor hun ikke selv har gjort det eller hvordan hun mener at noen annen skal ha gjort det, med tanke på at hun og hennes meningsfeller vanligvis gjør alt for å stoppe all forskning på «holocaust», fremgår dog ikke.

— Det kjedelige med dette er at det kaster tvil på andre overleveres historier, som vi vet er sanne. Fyren er en bedrager. Hadde noen bare stoppet opp og kontrollert hans historiske referanser hadde det blitt klart han han bare hadde funnet på alt sammen, forklarer Lipstadt.

«Holocaust-historikeren» Debroah Lipstadt mener i ettertid at noen burde ha «undersøkt» Hirts påstander.
«Holocaust-historikeren» Debroah Lipstadt mener i ettertid at noen burde ha «undersøkt» Hirts påstander.

Lipstadt hadde dog ikke trengt å grave lenge for å finne store hull i Hirts historie. Det hadde nemlig holdt med å snakke med hans slektninger for å forstå at saker og ting ikke stod riktig til. Blant hans familie og slektninger har det naturligvis vært allment kjent at han bare fant på sine historier og de siste årene har det gått så langt at ikke engang hans egne barn vil ha noe med ham å gjøre.

I sin granskning intervjuet Reid en av Hirts slektninger som også forteller at Hirt har en bror som er pensjonert psykolog og som mener at Hirt lider av vrangforestillinger så grove at han mistenker at han selv faktisk tror på sine egne løgner.

Hirt har også av en eller annen grunn hevdet at han ikke er jøde, en påstand som hans slektninger bestemt også avviser.

Et annet alternativ for Lipstadt og hennes kolleger hadde vært å ganske enkelt kontakte Auschwitz-Birkenau-museet og spørre om det finnes noen opplysninger om denne mannen koblet til hans tatoverte nummer, og isåfall om han eventuelt skal ha klart å rømme som han selv påstår. Da Reid kontaktet museet fikk han dette svaret:

Etter vårt syn forsøker vi ikke stille spørsmålstegn til tidligere fangers påstander, da vår erfaring viser at selv høyst usannsynlige påstander ofte viser seg å stemme etter en tids granskning. Allikevel betyr ikke det at vi ikke kan bekrefte visse ganske åpenbare fakta.

Vi har et dokument som heter Stärkebuch (daglig oppsummering av fanger) som inneholder SS-rapporter om fanger som har dødd, sluppet fri, blitt forflyttet og rømt fra leiren. […]

Noen fange ved navn Hirt nevnes overhode ikke i Stärkebuch. Nummer 194517 tilhører en polakk ved navn Kazimierz Sikorski som kom til Auschwitz fra Warszawa den 4. september 1944.

Videre påpeker museet i sitt brev at Josef Mengele selvfølgelig ikke kom til Auschwitz før våren 1943, et drøyt år etter at Hirt påsto å ha rømt fra leiren.

Dokumentet som avslører Joseph Hirt kan leses i sin helhet her.

Kilder:
Judisk “överlevare” kommer ut som lögnare: “Jag var aldrig i Auschwitz”
Man who claimed to have escaped Auschwitz admits he lied for years
Real in My Mind: Yet Another Holohoaxer Admits to Fabricating the Entire Story
History teacher who outed holocaust fraudster Joseph Hirt calls for apology or criminal prosecution
Dr. Joseph Hirt (undersøkelse av Andrew Reid)