Hjem Nyheter Globalt Jødisk press mot Apple om å fjerne Telegram

Jødisk press mot Apple om å fjerne Telegram

SENSUR Den jødiske lobbyorganisasjonen Safer Web saksøker nå Apple for at bedriften på sin Appstore tilgjengeliggjør appen Telegram – hvor de påstår at «vold mot jøder og svarte» forfektes.

Etter stormingen av den amerikanske kongressbygningen har flere teknologigiganter i økt utstrekning begynt å utestenge brukere med ubehagelige meninger samt nettsider og apper hvor slike meninger uttrykkes.

Lobbygrupper har presset teknologibedrifter til å  ta slike steg.

På søndag saksøkte lobbygruppen Safer Web (CSW) bedriften Apple for at de har appen Telegram i sin Appstore.

CSW hevder at Telegram brukes av «hvit makt-tilhengere, antisemittiske ekstremistgrupper, inkludert Proud Boys, Boogaloo Bois og QAnon samt av ekstremistgrupper basert i Russland og Europa som oppfordrer til vold mot jøder og svarte amerikanere».

Apple anklages videre for å oppvise uaktsomhet mot Telegram tross at de kjenner til at appen «brukes for å skremme og true uliktenkende».

«Kommunikasjonskanal for den russiske regjeringen»

I søksmålet hevder CSW at Telegram brukes som en «kommunikasjonskanal for den russiske regjeringen for å spre informasjon med hensikt å øke rasemotsetningene i USA og Europa».

CSW henviser uttrykkelig til hvordan Anti-defamation League (ADL) har «vist veien» ved å jobbe for at brukere som Donald Trump og apper som Gab forsvinner fra internett.

Slik kommenterer CSWs sjef, den sionistiske jøden Marc Ginsberg lobbygruppens søksmål:

– Apple skylder det amerikanske folket å oppfylle sitt løfte samt Apples policy og stenge ned Telegram til appen slutter å støtte terrorisme og ekstremistisk oppvigling mot jøder, svarte amerikanere og ikke truer det amerikanske folkets sikkerhet.