Hjem Nyheter Jødisk restauranteier angrepet av sine egne for raseblanding

Jødisk restauranteier angrepet av sine egne for raseblanding

USA En jødisk restauranteier i New York hevder han blir utsatt for utpressing av lokale rabbinere fordi hans kone ikke er jødisk.

Riverdale Grill House in the Bronx, NY.

Dimitry Berezovskiy, eieren av en kosher-restaurant i nabolaget Riverdale i New York, har gått til søksmål mot jøder i lokalsamfunnet som han mener prøver å presse ham ut av restaurantbransjen. I søksmålet hevder Berezovskiy at huseier Moses Marx sammen med det lokale jødiske rådet skal ha spredt et falsk rykte om at han skal ha mistet sin kosher-sertifisering – i et forsøk på å slå ham konkurs. Videre hevder restauranteieren at Marx med støtte av lokale rabbinere skal ha forsøkt å kaste ham ut av lokalet da de fant ut av han var gift med ikke-jødisk kvinne.

For at mat skal være kosher må den være i i tråd med jødiske spiseregler, og for at vanlige matvarer som skal kunne kosher-sertifiseres kreves det godkjenning av en rabbiner. Kosher-sertifisering er en millionindustri i USA og har flere ganger blitt kritisert for å være svindel og en jødisk skatt på matvarer som hovedsaklig selges til ikke-jøder.

Se en film om kosher-sertifisering nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=oyT7zpMVZrY