Hjem Nyheter Jødisk risikokapitalist avskjediget etter anklagelser om 13 års voldtekter fulgt av avtalebrudd

Jødisk risikokapitalist avskjediget etter anklagelser om 13 års voldtekter fulgt av avtalebrudd

0

MENNESKEHANDEL Han godtok først å gjøre opp for seg, ifølge den han skal gi 40 millioner dollar i erstatning til, men nektet siden å betale og vil fremme motkrav om utpressing.

Sequoia Capitals logo
Public Domain via Wikimedia Commons

Den 57-årige veletablerte jødiske risikokapitalisten og milliardæren ved selskapet Sequoia Capital, Michael Goguen, har blitt avskjediget fra foretaket etter en dramatisk rettsprosess, der han var anklaget for å ha krenket en kvinne «seksuelt, psykisk og følelsesmessig» i en tidsperiode på 13 år og deretter nektet å gå med på å gi henne full erstatning i tråd med et inngått oppgjør.

Goguen, partner ved Sequoia i nærmere 20 år, oppgis å ha undertegnet en kontrakt der han forplikter seg til å gi Amber Laurel Baptiste en erstatning på 40 millioner dollar mot at hun dropper en presumptiv rettsprosess mot ham.

Han har derimot ifølge et søksmål ved San Mateo County Superior Court for en tid siden kun betalt 10 millioner dollar.

Ifølge søksmålet har Baptiste vært et offer for menneskehandel siden 15 årsalderen sin.

Lovte å hjelpe henne å rømme fra menneskehandlerne – til en pris

Her hevdes det videre at Goguen traff henne på en «strippeklubb» i 2001 og lovte å hjelpe henne å «rømme fra menneskehandlerne» om hun «hadde sex med ham».

Baptiste hevder at Goguen voldtok og forgrep seg på henne i mange år, et hendelsesforløp som skal ha inkludert en hendelse der hun ble forlatt «blødende og alene på gulvet i et hotellrom i et fremmed land».

I søksmålet forklares det at Goguen aksepterte i 2012 å erstatte Baptiste for hennes utgifter som en kompensasjon for overgrepene, men at han nektet å fortsette å betale i midten av 2013.

Oppgjør

Baptiste «var da i ferd med å saksøke Goguen», men advokatene hans foreslo i stedet i 2014 et oppgjør, der han går med på å betale kvinnen 40 millioner dollar oppdelt i fire delbetalinger, hevdes det i søksmålet.

En representant for Sequoia Capital har gitt Business Insider følgende uttalelse:

Vi fikk kjennskap om disse kravene på torsdag. Vi forstår at disse anklagelsene ikke er blitt bevist og ikke relatert til Sequoia. Ikke desto mindre besluttet vi at Mikes avskjed var det hensiktsmessige tiltaket å iverksette.

«Fryktelige anklagelser – motsøksmål kommer»

I en uttalelse som ble presentert av hans advokat Diane Doolittle, avviser Goguen anklagelsene og hevder at hans relasjon med Baptist var «romantisk».

Disse fryktelige anklagelsene mot meg kommer på slutten av en +10 års romantisk relasjon som endte på en dårlig måte. Neppe overraskende er søksmålet full av hver eneste anklagelser man kan rette mot noen i dagens samfunn, for å ødelegge personens gode rykte.

Gorguen skriver videre at han kommer til å levere inn en motsøksmål om utpressing.

Fra min side kommer et motsøksmål med anklagelser om utpressing til å bli overlevert domstolen på mandag morgen. Den kommer til å innehold en enorm mengde beviser, inklusivt meldingene fra en periode på flere år, hvilke viser at hun var romantisk engasjert i meg og uttrykket sin kjærlighet til meg – samt respekt og satte pris for den jeg er og min godhjertete behandling av henne.

Avslutningsvis hevder Goguen at tvisten med Baptiste ikke har noe med selskapet Sequoia å gjøre og betoner at han nå får mulighet til å legge all sin energi på en eneste sak.

Denne saken er rent personlig og har ingen tilknytning til Sequoia. Min avskjed fra selskapet tillater meg med full styrke å fokusere på å renvaske mitt navn samt å bruke all min kraft til å oppnå rettferdighet – en prosedyre som begynner mandag morgen med innlevering av mitt motsøksmål med anklagelser om utpressing.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg