Hjem Nyheter Jødiske ledere til det hvite hus onsdag for konferanse om antisemittisme

Jødiske ledere til det hvite hus onsdag for konferanse om antisemittisme

JØDISK MAKT Onsdag denne uken inviterer det hvite hus jødiske ledere for å holde en konferanse om å «konfrontere antisemittisme».

Det hvite hus. Foto: Wally Gobetz via Flickr, (CC BY-NC-ND 2.0).

Det hvite hus kommer til å holde en konferanse med jødiske ledere med det mål å gjennomgå regjeringens arbeid rettet mot antisemittisme og «hvordan vi [regjeringen] kan samarbeide med organisasjonene deres for å konfrontere veksten av antisemittisme», ifølge JewishInsider.

Invitasjonen skal ha blitt sendt ut av Shelley Greenspan, regjeringens offisielle kontakt til det jødiske samfunnet, og det sies at høytstående embetsfolk fra det hvite hus vil delta. Konferansen vil ledes av ektemannen til visepresident Kamela Harris, Doug Emhoff, som selv er jødisk.

Konferansen holdes sannsynligvis i det minste delvis i respons til rapartisten Ye (tidligere Kanye West) sin kontroversielle gjesteopptreden på Infowars, der han blant annet uttrykte beundring for Adolf Hitler og benektet Holocaust.

Dette vil bli det tredje møte mellom jødiske grupper og Washington på en uke. Onsdag forrige uke møtte amerikanske lovgivere representanter fra ca. 17 forskjellige jødiske grupper bak lukkede dører for å diskutere prioritetene til den nyvalgte kongressen.

På omtrent samme tidspunkt fant et annet møte sted ledet av senator Ben Cardin, som er jødisk, rettet mot å forbedre tilgang til og kommunikasjon med regjeringen og diverse føderale politibyråer for jødiske grupper som «Anti-Defamation League».