Hjem Nyheter Jødiske organisasjoner demonstrerte for masseinnvandring til USA

Jødiske organisasjoner demonstrerte for masseinnvandring til USA

USA: Jødiske demonstranter som representerte ulike jødiske organisasjoner deltok i forrige uke i en demonstrasjon i Washington. Demonstrasjonen ble kalt «Demonstrasjon for statsborgerskap» og krevde at statsborgerskap skal deles ut til millioner av illegale ikke-europeiske innvandrere.

wws2-rally-photo-2-e1366155518323Jødiske grupper samlet seg på onsdag i forrige uke sammen med latinamerikanere, kristne, fagforeningsmedlemmer og feminister. Sammen demonstrerte gruppene for at innvandringslovene i USA skal reformeres, samt at de 11 millioner illegale innvandrerne, fremst fra Mexico, som finnes i landet skal tildeles statsborgerskap.

De jødiske gruppene bar blå t-skjorter med skriften: «Vi var også innvandrere en gang».

En representant fra en av de jødiske gruppene, Hadar Susskind, mente at det faktum at 11 millioner mennesker «lever i skyggene» på grunn av at de er innvandrere er et av de største problemene for dagens USA.

Rabbineren David Saperstein oppfordret til ett minutts stillhet «for de som har dødd ventende på at deres drøm skal gå i oppfyllelse». Med støtte fra et sitat fra Torahen, argumenterte Saperstein at det er guds vilje at USA skal liberalisere sin innvandringspolitikk mer.

Kilde:
Jewish groups join rally for immigrants