Hjem Nyheter Norden Jødiskeid avis i Sverige kom med grove anklager mot Motstandsbevegelsen – ingen...

Jødiskeid avis i Sverige kom med grove anklager mot Motstandsbevegelsen – ingen beklagelse

8

BONNIERMEDIA Avisen Expressen publiserte nylig en nyhetsartikkel der de påstod at medlemmer av Motstandsbevegelsen hadde begått hærverk på en jødisk gravplass. Det viste seg senere å være løgn, men ingen beklagelse ble publisert av avisen.

Journalist Mattis Wikström. Foto: Twitter.

Det var på mandag at den jødiskeide avisen Expressen publiserte en løgnartikkel som hevdet at «nazister misstenkes å ha skjendet jødiske graver» ved Skogskyrkogården i Stockholm. Ifølge Expressen skulle det også være «flere medlemmer av nazistiske Nordiske motstandsbevegelsen».

På grunn av den alvorlige anklagen gjorde Den nordiske motstandsbevegelsen en egen utredning der organisasjonens ledelse i Stockholmsområdet kontaktet samtlige nøkkelpersoner i regionen for å høre om noen hadde blitt arrestert. Det viste seg at ingen var pågrepet og det var heller ingen som kjente til noen slik hendelse. Senere gikk den jødiske menigheten ut og dementerte Expressens anklage hvorpå de blant annet ga uttrykk for at de ikke kunne se noen skade på kirkegården.

På onsdag publiserte Expressen en ny artikkel der avisen hevder at tre personer skal ha blitt pågrepet, men nå sluppet fri. De er ifølge avisen ikke lenger misstenkt for gravskjending, men derimot skadeverk. Hvilken type skadeverk, og om det er relatert til kirkegården, oppgir avisen dog ikke.

Videre har «medlemmer av nazistiske Nordiske motstandsbevegelsen» nå blitt erstattet med «personer med kobling til Nordiske motstandsbevegelsen». Men på hvilken måte disse som avisen hevder skal ha begått noen form for skadeverk har noen «kobling» til Den nordiske motstandsbevegelsen oppgir heller ikke avisen.

Den nordiske motstandsbevegelsens svenske nettavis Nordfront har kontaktet journalisten Mattis Wikström, som har skrevet begge løgnartiklene, i håp om å få noen svar. Expressen har dog valgt å ikke slippe Nordfront frem på telefonen, men istedet henvist til hans e-post. Wikström har fremdeles ikke hørt av seg til tross for at han er blitt kontaktet via telefon, e-post og til og med over Twitter.

Ingen beklagelse har blitt publisert på Expressen.

Les også:
Ble uthengt som «rasist» av Expressen – tok sitt eget liv
Expressen henger ut «nazist-kvinnene»
Folkefiendtlig journalist forsøker seg på «nazist»-rekord
Granskning Sverige setter på plass Expressen-journalist David Baas
Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Expressen er en skikkelig løgnpresse

Espen
Espen
2 år siden

Bare de får sine overskrifter så er skaden allerede skjedd. Folk leser overskriften og tror.

Inge
Inge
Svar til  Espen
2 år siden

Og selv om ting blir oppklart spinner de videre på løgnen.

anonym
anonym
2 år siden

hva er deres mening om generalplan ost? hadde hitler og co planer om å utrydde 30 millioner slavere i øst-europa? hadde vært spennende med en artikkel eller noe lignende hvor dere la frem deres syn på den.

Morten
Morten
Svar til  anonym
2 år siden

Du valgte ihvertfall riktig emne, fake news. Men de eneste som hadde planer om å utrydde slavere, og som faktisk var på god vei, var nok kommunistene.

Mange slavere ble overveldet av glede og fulgte med tyskerne når de kom. De ble sett på som befriere.

Morten
Morten
2 år siden

Godt det finnes alternative nyheter fremfor at jødene har helt monopol på informasjonsflyten.

Hanne
Hanne
2 år siden

Løgnpressen bør stanses!

trackback
2 år siden

[…] Løgnpressen Expressen og PST rapport […]