Hjem Nyheter Joe Biden er stolt over å være «en svart kvinne»

Joe Biden er stolt over å være «en svart kvinne»

USA Biden har etter sin opptreden i debatten mot Trump og utallige feiluttalelser insistert på at han akter å fortsette sin kampanje i presidentvalget. Senest var han på et valgkampmøte i Wisconsin hvor han forsikret tilhengerne om hans mentale evner ved å erklære at han er en svart kvinne.

USAs president Joe Biden. Foto: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of AmericaCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

President Joe Biden har på et valgkampmøte i Wisconsin forsikret sine tilhengere om at han vil klare å beseire Donald Trump igjen. Dette kom som en del av en rekke valgkampopptredener som ifølge ham selv vil avgjøre hans fortsatte deltakelse i presidentvalget.

– Jeg er stolt over å være, som jeg sa, den første visepresidenten… Den første svarte kvinnen som tjenestegjør sammen med en svart president, uttalte Biden i Wisconsin, i et forsøk på å overbevise skeptikerne.

Guvernøren i Massachusetts, Maura Healey, ble ifølge The Telegraph den mest fremtredende demokraten som offentlig oppfordret Biden til å revurdere sitt kandidatur grunnet presidentens forvirrede uttalelser den seneste tiden.

– Den beste veien videre akkurat nå, er en beslutning som presidenten bør ta. Jeg oppfordrer ham til å lytte til det amerikanske folket de kommende dagene og nøye vurdere om han er vårt beste håp for å beseire Donald Trump, oppfordret hun presidenten.

Biden står fast ved sin beslutning

Til tross for kritikken står Biden fast ved sin beslutning om å fortsette valgkampen. «Jeg fortsetter i dette valget», erklærte han til sine tilhengere. «Jeg lar ikke en 90 minutter lang debatt slette tre og et halvt års arbeid».

Under det samme møtet i Wisconsin forvekslet Biden også milliarder med billioner i en kritikk av Trumps påståtte skattekutt. Tjenestemenn i Det hvite hus har benektet påstander om at Biden ikke ville være fullt ut ansvarlig for administrasjonens politiske beslutninger og avviste teorier om at hans stabssjef, Jeff Zients, er den som har mest kontroll.

Bidens kritikere peker på hans mange feiluttalelser som tegn på en manglende mental kapasitet, spesielt etter klokken 18, altså på kvelden. Flere av Bidens mangeårige venner og bekjente skal også ha rapportert at han noen ganger har problemer med å huske navnene deres på møter.