Hjem Nyheter Joe Biden kan bli stilt for riksrett

Joe Biden kan bli stilt for riksrett

KORRUPSJON Et flertall i Representantenes hus har nå stemt for å åpne riksrettssak mot USAs president Joe Biden, da mye tyder på at presidenten kan ha vært involvert i korrupsjon.

Joe Biden. Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of AmericaCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Grunnet bevismateriale som tyder på at USAs president Joe Biden kan ha vært involvert i sønnens korrupte forretninger i utlandet, har et flertall i Representantenes hus nå stemt for å åpne riksrettssak mot den sittende presidenten. 221 representanter stemte for, mens 212 stemte mot.

 – Vi tar ikke lett på dette ansvaret og vil ikke forhåndsdømme. Men bevismaterialet er umulig å overse, sier Mike Johnson, lederen for Representantenes hus.

Det ble i november åpnet en etterforskning av Biden-familien, hvorpå de avslørte at Joe Biden mottok penger fra James og Hunter Biden. De viste også at ni ekstra Biden-familiemedlemmer mottok betalinger fra familiens utenlandske forretningsforetak, inkludert to av Joe Bidens barnebarn, rapporterer Breitbart.

Kongressmedlem James Comer kunngjorde i november at de hadde klart å spore en transaksjon til presidenten fra den kinesiske energigiganten CEFC. Pengene har blitt sporet gjennom flere transaksjoner som skal ha blitt utført med den hensikt å skjule deres opprinnelse.

– Ikke bare løy han [presidenten] om at Hunter tjente penger i Kina, men det har også blitt avslørt at 40 000 dollar i hvitvaskede kinesiske penger ble satt inn på Joe Bidens bankkonto i form av en personlig sjekk. Og kontrollkomiteen har den, uttalte Comer i et videoklipp.

🚨 BREAKING 🚨

We’ve followed the money and identified how Joe Biden received $40,000 in laundered 

 China money.
@RepJamesComer lays out the money trail. 👇 pic.twitter.com/lH69OUOHid

— Oversight Committee (@GOPoversight) November 1, 2023

Presidentens sønn Hunter Biden står allerede tiltalt for ni tilfeller av skatteunndragelse, hvorav tre av forbrytelsene regnes som grove, mens seks er klassifisert som forseelser, noe som betyr at presidentens sønn risikerer opptil 17 års fengsel.