Hjem Nyheter Joe Biden korrigert av egen stab etter sin tale i Warszawa

Joe Biden korrigert av egen stab etter sin tale i Warszawa

1

USA I en forvirret tale sist lørdag fastslo President Biden at Putin «ikke kan bli sittende», advarte Russland mot å «røre en millimeter av NATO sine områder» og hyllet den ukrainske presidentens jødiske etnisitet.

USAs president Joe Biden.
Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

I en tale holdt i Warszawa sist lørdag kommenterte USAs president Joe Biden sin russiske motpart Vladimir Putin med følgende ord:

– For Guds skyld, denne mannen kan ikke bli sittende ved makten.

I Det hvite hus så man seg snart nødt til å på noe vis «tydeliggjøre» ordene fra presidenten, hvilket skjedde i form av en offisiell uttalelse:

Joe Biden oppfordret ikke til et regimeskifte i Russland, da han på lørdag sa at den russiske presidenten Vladimir Putin ‘ikke kan bli sittende ved makten’.

Videre står det:

Presidentens poeng var at Putin ikke kan tillates å utøve makt over sine naboland eller regionen.

Kreml har også kommentert uttalelsen til Biden:

– Biden har ikke rett til å uttale seg om det. Russlands president er valgt av russere, sa talspersonen Dmitryj Peskov ifølge Reuters.

Ikke den eneste flausen

I sin uttalelse om krigen i Ukraina sist lørdag kom en åpenbart forvirret Biden med en rekke fordømmelser av og trusler mot Kreml.

Ifølge Biden forsøker Putin å forgripe seg på demokratiet utenlands, noe han også hevder Putin allerede har gjort i sitt eget land.

Putins beskrivelse av sin krigsinnsats i Ukraina beskrev Biden som «en uanstendig løgn».

Om Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj sa Biden:

– President Zelenskyj er demokratisk valgt. Han er jødisk. Hans fars familie døde i holocaust og Putin har frekkheten å tro at den sterkes rett styrer.

Kremls analyse av NATO-ekspansjonen som imperialistisk aggresjon ment å destabilisere Russland, avfeide Biden med disse ordene:

– Ingen er lengre fra sannheten, NATO er en forsvarsallianse.

Den amerikanske presidenten hevdet at Russlands invasjonskrig i Ukraina har gjort «den vestlige verden mer forent enn noensinne» og hevet stemmen vesentlig ved ordene:

– Tenk ikke ens tanken på å røre en millimeter av NATOs områder!

I talen berømmet Biden Vestens økonomiske sanksjoner mot Russland, som ifølge ham både reduserte landets militære kapasitet og rammet befolkningen på ulike måter.

– 200.000 mennesker skal allerede ha forlatt landet. Det er en «brain drain» (kompetanseflukt fra Russland) som pågår, sa Biden før han avsluttet de ovennevnte kommentarene om nødvendigheten av den russiske presidentens avgang.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Vestens forfall symboliseres ved denne geriatrikeren og halvveis demente Biden, angivelig den mest populære presidenten i USAs historie, med 81 millioner stemmer i «the stolen election» i 2020. Skulle han bli satt til side venter hysteriske Kamala, som er like kunnskapsløs om verdenspolitikken som Biden. Ikke rart at Putin og Zhi ler i skjegget(om de hadde hatt det), av narraktigheten og fordervelsen i Vesten såkalte «demokratier».