Hjem Nyheter Joe Biden om kongresstormingen 6. januar: «Det verste angrepet på demokratiet siden...

Joe Biden om kongresstormingen 6. januar: «Det verste angrepet på demokratiet siden borgerkrigen»

1

USA Bidens siste uttalelse om «stormingen» av Kongressbygningen skaper hatstormer på sosiale medier. Siden borgerkrigen har fire amerikanske presidenter blitt drep og utallige katastrofer skjedd.

USAs president Joe Biden. Foto: Det Hvite Hus, Public Domain, via Wikimedia Commons

USAs president Joe Biden har fått tung kritikk etter at han beskrev stormingen av Kongressbygningen 6. januar som «det verste angrepet på demokratiet siden borgerkrigen».

I sin tale under en debatt i Kongressen onsdag sa presidenten at han har «arvet en nasjon i krig» som inkluderer «den verste pandemien på et tiår», «den verste økonomiske krisen siden den store depresjonen» og «det verste angrepet på demokratiet siden borgerkrigen».

Biden refererte til 6. januar tidligere i år, da tilhengere til den tidligere presidenten Donald Trump vandret i en åpen og nærmest ubevoktet kongressbygning i protest mot mistenkt valgfusk i presidentvalget – og mot fraværende granskning av dette.

Selv om «stormingen» hovedsakelig gikk rolig for seg, og de fleste skadede og omkomne var blant demonstrantene, skal skal noe skadegjørelse ha blitt rapportert.

På sosiale medier fordømmes og latterliggjøres nå Bidens uttalelse om at denne «stormingen» skulle kunne ses som det verste angrepet på demokratiet siden borgerkrigen.

Den amerikanske borgerkrigen ble utkjempet i Nord-Amerika mellom 1861 og 1865.

Debattører påminner om at siden denne krigen har for eksempel fire amerikanske presidenter blitt drept, inkludert president John F Kennedy – og terrorangrepet 11. september 2001 har funnet sted.

Det listes også andre hendelser, slik som Pearl Harbour, …

… president Richard Nixons Watergate-skandale, …

… NSAs masseovervåkning av amerikanske innbyggere, angrepene sommeren 2020 av venstreekstremister mot blant annet regjeringsbygninger og masseskytingen juni 2017 mot en baseballkamp av den liberale aktivisten James Hodginson – som etterlot Steve Scalise svært skadet.

Far Left Watch (FLW), en organisasjon som følger og gransker venstreekstremisme, kritiserer nå Biden for å engasjere seg i «aktiv fornektelse av dusintalls veldokumenterte angrep utført av venstreekstremister» de siste tiårene.

Navy SEAL-veteranen Eric Greitens anklager Biden for å glemme offeret til alle amerikanere som døde ved 11. september og under det følgende «War on Terror».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Joe Biden er dessverre kun en lett dement «puppet» for krefter som for alt i verden ville bli kvitt Trump for å komme tilbake til en slags «normalitet», der politikere er til salgs, de rike fortsetter å berike seg, og USA ligger brakk som industrinasjon, forbigått av Kina. Kun det militær-industrielle komplekset gjør USA til en supermakt idag, men med kvinner i offiserskorpset og trannies blant de menige er det bare en cyberkrig landet kan vinne, iallfall overfor Kina eller Russland. Og bandittstaten Israel vil selvsagt ha USA på laget i Midtøsten, især mot Iran.