Hjem Nyheter Joe Biden utroper jødinnen Janet Yellen til Finansdepartementet

Joe Biden utroper jødinnen Janet Yellen til Finansdepartementet

USA Joe Biden tenker å utrope jødinnen Janet Yellen til sjef for Finansdepartementet.

Jødinnen Janet Yellen på maktposisjon i Joe Bidens administrasjon.

Den utnevnte presidenten Joe Biden som ventes å tiltrede presidentposten i USA den 20. januar 2021, tenker å utrope jødinnen Janet Yellen til sjef for Finansdepartementet.

Nyheten gjorde at Dow Jones ble henrykt.

Yellen har tidligere vært sjef for den private «føderale sentralbanken». Hun har også tette kontakter med jøden Klaus Schwab sin organisasjon, World Economic Forum.

Om den tidligere amerikanske presidenten og partivennen Barack Obama blir ambassadør i Storbritannia, ventes Yellen og Schwab å få et særskilt effektivt nettverk i spillet om Storbritannias økonomi, som selv etter Brexit etter årsskiftet kommer til å inngå i den globale økonomien.

Sommeren 2017 sa hun at det var usannsynlig at vi skulle få «oppleve enda en finanskrise under vår levetid». Janet Yellen var da 72 år gammel og har allerede fått oppleve en ny fase i den pågående dype krisen som er en fortsettelse på finanskrisen i 2008–2009.

Yellen ventes å bli en utmerket høyrehånd til Joe Biden, som har kunngjort at han ved å satse (egentlig: å trykke nye) enorme mengder dollar, tenker å omstille økonomien og gjenoppbygge USA på en ny og mer klimavennlig måte.

Hun er ifølge samstemte stemmer en utprøvd og kompetent person å lede Finansdepartemenet; og «tøff», ikke bare for at hun er «en jøde fra det jødiske Brooklyn».

Dow Jones noterte denne uken en rekord om en aksjemarkedindeks på 30 000 punkter, noe som er den første gangen i historien.

Suksessen på børsen anses å komme av at usikkerheten om at Joe Biden skal bli president har nå lagt seg, at 11 millioner amerikanere som går arbeidsløse under koronakrisen fortsatt er arbeidsløse og ikke koster lønnsutgifter og at flere store foretak har tjent mer enn forventet, samt en kraftig optimisme innfor de kommende koronavaksinene som ser ut til å bli en enorm økonomisk suksess.

Milepælen 30 000 punkter kommer 20 år senere enn det eksperter hadde beregnet, noe som gjør oppgangen på Dow Jones til en etterlengtet triumf for finansmarkedet.