Hjem Nyheter John Cleese er lei av politisk korrekthet fra «lettirriterte, følelsesmessig ustabile personer»

John Cleese er lei av politisk korrekthet fra «lettirriterte, følelsesmessig ustabile personer»

5

YTRINGSFRIHET Den britiske komikeren John Cleese roper ut mot politisk korrekthet fra «lettirriterte og følelsesmessig ustabile personer» som han opplever å være omringet av.

Komikeren John Cleese i den berømte scenen når han imiterer Hitler og driver gjøn med tyskere i allmennhet, allment kalt: «Don’t mention the war!»

Den velkjente britiske komikeren John Cleese har i løpet av de siste årene blitt lei av den økende politiske korrektheten som påvirker såvel den politiske samtalen som kulturlivet.

— Personer som er vennlige og intelligente og fleksible, og som alltid oppfører seg passende, er ikke morsomme. Morsomheter handler om folk som ikke gjør det, som Trump, sier den nå 80 år gamle komikeren.

Til Reuters sier Cleese at problemet med politisk korrekthet er at komikere da må «sette listen etter hva vi blir fortalt av landets mest lettirriterte, mest følelsesmessig ustabile og skjøre, og minst stoiske personer».

Foruten at han er lei av politisk korrekthet i allmennhet får trenden med såkalt «cancel culture» Cleese til å rope ut. Begrepet sikter eksempelvis på når offentlige personer får sine oppdrag innstilt etter å ha betedd seg på måter som kan oppfattes som støtende.

Nylig kritiserte Cleese også britiske BBC når de plukket bort et avsnitt av tv-serien «Hotell i særklasse», hvor Cleese spilte hovedrollen. Det aktuelle avsnittet fra 1975 spøkte blant annet med andre verdenskrig og det ble også brukt nedsettende benevnelser på det vestindiske cricketlaget.

Straks deretter gikk BBC ut med at avsnittet skulle legges ut igjen, man da med en advarsel om støtende språk.

I 2011 havnet Cleese i hardt vær da han kommenterte Storbritannias migrasjonspolitikk og blant annet sa at «London ikke lenger er en engelsk by».

Snart lanserer Cleese sin livesendte humorforestilling «Why there is no hope» (Hvorfor det ikke finnes noe håp). Han beskriver det som en blanding mellom en forelesning og en stand up-forestilling.

Les også:
FILM: Lauren Southern snakker i EU-parlamentet om angrepet på ytringsfriheten
Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Geir O
Geir O
2 år siden

Bra mann.

Steinar
Steinar
2 år siden

Politisk korrekthet er kjedelig, sykt og forbanna provoserende.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Hvem er det som til stadighet(alltid) ønsker å erstatte gode, presise, veletablerte ord og betegnelser med nyord, som angivelig ikke skal støte «utsatte, sårbare individer og grupper»? Som feks «roma» isft det gamle sigøyner? Eller «neger» med svart, evt afroamerikaner(i USA)? Og «mentalt utfordret» istf psykisk syk/gal? Psykisk utviklingshemmet istf tilbakestående/retardert? Det er hovedsaklig kvinner/feminister og feminiserte menn, mens tradisjonsbevisste menn holder på det gamle(og korrekte). Jeg kan i noen grad sympatisere med de som heller ønsker å vinkle ordbruken til det positive, men iblant blir det bare kunstig og/eller latterlig. John Cleese er absolutt inne på noe!

Ronny
Ronny
2 år siden

John Cleese er ikke alene om det. Alle hater de politisk korrekte, inklusive dem selv ?

Tom
Tom
2 år siden

John Cleese er en bra mann som ser ut til å gi absolutt blanke når det kommer til hylekoret enten det kommer fra høyre eller venstre siden. Han har opplevd hylekorets hysteri mange ganger opp igjennom sin karriere. Jeg tenker det må være rart å oppleve at det konservative kristne hylekoret som var etter han og resten av monty python etter filmen Life of brian nå er å finne på den såkalte progressive venstre siden. Spesielt med tanke på at det var de såkalte progressive venstre folkene som støttet Monty Pythons rett til ytringsfrihet den gang.