Hjem Nyheter Norge Jon Michelet mener Norge bør åpne grensene

Jon Michelet mener Norge bør åpne grensene

MASSEINNVANDRING: Forfatteren og kommunisten Jon Michelet mener Norge bør åpne sine grenser for masseinnvandringen.

BN-JY480_0821mi_H_20150821110700-e1440440541284-640x337

Forfatteren og kommunisten Jon Michelet er kritisk til hvordan europeiske land håndterer masseinnvandringen inn til Europa, og peker på land som Makedonia og Ungarn. Ifølge Michelet er redningen for Norge å fullstendig åpne grensene.

– Det vil være en stor bevegelse av verdens folk framover, og det krever et system som aksepterer at det er en stor folkeforflytting på gang, uttalte Michelet til Dagbladet.

Samme budskap kom han med på 80-tallet, da han var politiker for kommunistpartiet Rød Valgallianse. Den gang mente han Norge var i behov av én million innvandrere.

Vil stenge Europa

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg foreslo i dagens utgave av Dagbladet, at en løsning vil være å stenge Europa for asylsøkere fullstendig, og at samtlige må søke om asyl i sin egen verdensdel.

Ifølge Michelet er ikke det løsningen, ettersom han tror folk vil fortsette å komme uansett.

– Jeg kjøper ikke argumentet med at folk slutter å komme hvis du sender andre tilbake eller stenger grensene. Å stenge grensene fører ikke fram, men fører bare til at flyktningene blir skuflet hit og dit på en veldig nedverdigende måte.

Kilde:

Vil åpne opp Norges grenser for flyktninger og migranter