Hjem Nyheter Norden Journalist besøkte svensk «no-go area» for å intervjue steinkastere

Journalist besøkte svensk «no-go area» for å intervjue steinkastere

 SVERIGE  En journalist besøkte nylig en innvandrertett forstad til Stockholm, et såkalt no-go area, for å intervjue «steinkastere». Det hele resulterte i at både journalisten og hennes kameramann ble angrepet… og naturligvis kastet stein på.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Det var til Tensta at journalist Valentina Xhaferi dro for å intervjue såkalte steinkastere. Tensta er en innvandrertett forstad til Stockholm, som av politiet blir klassifisert som et «no-go area». Et mer eller mindre lovløst område.

I slike områder, og særskilt blant innvandrerungdom, er steinkasting en populær fritidssyssel. Gjerne mot ambulansepersonal, politi eller brannvesen. Og det var altså disse, Valentina Xhaferi ønsket å intervjue til et innslag til tv-programmet Nya Efterlyst på TV8.

Xhaferi og hennes kameramann stilte seg opp i sentrum av Tensta, og begynte innspillingen av sitt tv-innslag. I løpet av kort tid ble de konfrontert av en opprørt innvandrer.

Xhaferi forteller til Expressen at mannen anså at de filmet på «hans område», og at de skulle komme seg vekk. Da hun sa til ham at de skulle forlate stedet, ble han rasende.

– Da blir han veldig, veldig forbannet og sier han skal hente stein og vise oss hva steinkasting er. Når jeg så at han var bevæpnet med en stein ville jeg bare stikke derifra.

1116-640x429

Ytterligere tre innvandrere kommer gående mot dem fra T-banen, også de oppfører seg truende og sparker mot kamerautstyret.

– Det går ikke an å roe dem ned. Jeg rygger unna og forsøker å roe ned alle, og forsøker å få med meg kollegaen min derfra. Jeg blir veldig urolig og føler at det kommer til å smelle. Det er da en mann kaster stein på oss.

Det meste skal ha blitt fanget på film, men en sekvens som ikke kom med, var at mennene også helte varm kaffe over journalistene. Xhaferi og hennes kameramann flyktet etter dette fra stedet.

Valentina Xhaferi fikk en uke senere, fullført innspillingen i Tensta. Men da med politibeskyttelse.

Kilde:
Journalist went to Swedish No-Go-Zone to interview stone-throwers – was stoned
Reporter jagades i väg med stenkastning