Hjem Nasjonal kamp Journalist rammet av “nazisjokk”

Journalist rammet av “nazisjokk”

MOTSTANDSBEVEGELSEN En norsk journalist fra Oslos østkant oppfordret på Facebook folk til å «kjeppjage» Motstandsbevegelsens aktivister etter å ha fått et av organisasjonens flyveblad i postkassen.

sintmann

Aktivister fra kampgruppe 101 delte nylig ut store mengder flyveblader og hengte opp plakater på Manglerud i Oslo. Dette har tydeligvis ikke falt i smak hos forfatter og journalist Øyvind Holen, som skrev følgende melding på Facebook etter å ha fått seg et skikkelig «nazisjokk» da han åpnet postkassa si.

– Nynazister har begynt å dele ut løpesedler på Manglerud – bare å kjeppjage svina hvis du ser noen med disse i henda i nabolaget.

Øyvind Holen
Øyvind Holen

Journalisten, som tydeligvis ikke setter pris på ytringsfriheten, og som mener at man burde bruke vold mot mennesker som sprer politisk budskap som han selv ikke liker, benytter også sjansen til å løpe til sine kolleger i media for å sutre om hendelsen.

– De er visstnok delt ut i store deler av Oslo øst, fra Østensjø, Nordstrand og Holmlia, det området i Oslo som har den mest tragiske historien med nynazister, sier Holen til Nettavisen, og legger til:

– Det er jo ikke noe man kan verge seg mot. Men spørsmålet er jo om det er innenfor loven, eller ikke.

Ironisk nok har Holen delt flyvebladets begge sider på sin private Facebook- og Twitter-konto, og potensielt utsatt sine venner for «nazisjokket» han selv ikke klarte å verge seg mot.

R1-250117-aktivisme-manglerud-04
Aktivister deler ut flyveblader på Manglerud.

Foruten å jobbe som journalist i løgnpressen er Øyvind Holen forøvrig også forfatter av litterære storverk som «Groruddalen: En reiseskildring», «Hiphop: Graffiti, rap, breaking, dj-ing» og «Hiphop-hoder: Fra Beat Street til bygde-rap».

Hvordan helsetilstanden til forfattergeniet er nå, og om «nazisjokket» var så ille at han måtte fraktes til sykehus og kanskje til og med svever mellom liv og død, fremkommer ikke av Nettavisens artikkel.

Frihetskamp kan uansett gledelig informere Holen om at organisasjonens flyveblader og metoder for folkeopplysning absolutt er innenfor rammene av norsk lov. Vi ønsker også å sende Holen en varm takk for gratis reklame i riksdekkende media og for en rekke nye lesere.

Kilde:
Øyvind fikk nazi-sjokk da han hentet posten