Hjem Nyheter Journalister knivranet av “flyktninger” i Calais

Journalister knivranet av “flyktninger” i Calais

MASSEINNVANDRING En hollandsk journalist ble nylig knivranet av såkalte flyktninger i den beryktede flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike.

Det var den hollandske journalisten Teun Voeten som nylig ble overfalt og ranet av tre unge innvandrere i flyktningleieren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike. Voeten var i flyktningleieren sammen med filmskaperen Maaike Engels for å lage en dokumentar om stedet, da han ble overfalt.

Engels, som klarte å fange hendelsen på film, ble også forsøkt ranet, men forsvarte seg gjennom å sparke. Ransmennene, som var bevæpnet med både pepperspray og kniver, la på flukt da noen andre innvandrere kom til stedet.

Kunne havne i «feil hender»

Da Voeten publiserte filmklipp av ranet på Facebook, ble han ikke møtt med sympati, men kritikk. Enkelte anså at det var «uansvarlig» å publisere det, da klippet kunne havne i «feil hender».

Da Engels la opp klippet, passet hun på å legge ved en politisk korrekt tekst om at man ikke kunne generalisere.

– I alle samfunn, blant de gode, kan du finne et par drittsekker. «Jungelen» er intet unntak, og jeg antar at når man lever under slike forferdelige forhold, så har de mindre kreative, intelligente og ambisiøse lett for å bli småkriminelle, ettersom de ikke har noe høyere å sikte mot.

calais

«Jungelen»

Teltleiren «Jungelen» ligger ved motorveien utenfor den franske byen Calais. Fra Calais går det både ferje og tog til Storbritannia, som er et attraktivt mål for mange innvandrere. Motorveien som går til ferjeleiene plages daglig av horder av innvandrere som forsøker å ta seg inn i lastebiler som reiser til og fra Storbritannia. Togtunnelen som går til Storbritannia, har mange ganger blitt forsøkt stormet av innvandrere.

Den seneste tiden har leiren vokst, noe som har medført en rekke voldsepisoder blant «flyktningene». Ikke engang frivillige som kommer dit med gratis mat, har blitt skånet for angrep.

Det franske politiet har tidligere hevdet at venstreekstremister har infiltrert leiren og organisert voldsomme episoder, som blant annet stormingene av togtunnelen. Nå går politiet dog med planer om å rive leiren, og flytte innvandrerne til en brakkeby.

Kilde:
Shocking moment journalists filming conditions at Calais Jungle are robbed at knife-point by the migrants they were trying to help
EXCLUSIVE: Journalists Attacked In Calais Migrant Camp, Pro-Immigration Activists Urge Them To Remove Evidence From Internet