Hjem Nyheter Globalt JPMorgan: «Russlands økonomi er sterkere enn forventet»

JPMorgan: «Russlands økonomi er sterkere enn forventet»

1

ØKONOMI Den jødiske Wallstreet-banken JPMorgan skriver i en uttalelse at Russlands økonomi er overraskende sterk når det gjelder sanksjoner. Den nye prognosen er at landet kun vil lide av en «overfladisk lavkonjunktur».

Foto: kremlin.ruCC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Til tross for økonomiske sanksjoner uten sidestykke i verdenshistorien, har Russlands økonomi prestert overraskende bra. Det mener den jødiske Wallstreet-banken JPMorgan, som siteres i Buisness Insider.

Banken baserer sin vurdering på bedriftsundersøkelser gjennomført i landet, forbruk av strøm og finansielle strømmer. JPMorgans analyse ble sendt ut til bankens kunder i løpet av uken og kommer til å offentliggjøres på mandag.

I følge analysen har ikke sanksjonene vært uten innvirkning på økonomien og det er mistanke om at spesielt eksportindustrien kan bli hardt rammet, noe som er helt i tråd med den analyse Russland selv har gjort og som ble meddelt av president Vladimir Putin i russisk fjernsyn i april.

Russland planlegger imidlertid å løse problemene med å implementere rubel-betaling for deres sterkeste eksportvarer som gass.

Totalt sett spår JPMorgan nå en langvarig, men bare «overfladisk» resesjon for den russiske økonomien etter Vestens rekordsanksjoner, hvilket er en stor endring fra den «dype resesjonen» som ble spådd i sin analyse i mars.

I mars skrev også den globalistiske maktorganisasjonen Council of Foreign Relations at den russiske økonomien var i «fritt fall» og at den russiske rubelen hadde «kollapset». I dag er rubelen dog sterkere enn før krigen.

For tre dager siden skrev Bloomberg at rubelen er den valutaen som hadde den sterkeste utviklingen i 2022.

Samtidig forventes det mat- og energimangel i Vesten, spesielt i Europa, hvor prisene på en rekke varer forventes å skyte i været. Nylig gikk syv sjefer for store europeiske selskaper ut og advarte om at Europa er på vei inn i en omfattende resesjon.

Også USA ser ut til å være på vei inn i resesjon, hvilket blant annet har blitt spådd av World Economic Forum og en rekke andre aktører.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

USA, EU og de vestlige landene som har fulgt dem og innført omfattende sanksjoner mot Russland kan ha skutt seg selv i foten ved å nekte import av russisk olje og gass, bl.a. Russerne vet utmerket hvor avhengig Tyskland og andre europeiske land er av russisk energi, og kan godt komme til å sette i verk mottiltak, som feks kutt i eksport av matvarer, gjødsel, metaller, osv. Men det er neppe tvil om at globalistene kalkulerer med at dersom Russland blør lenge nok vil deres agenda lykkes, ved å føre krig til den siste ukrainer er død og all infrastruktur… Les mer »