Hjem Historie Dagens historiske Judge Armstrong – multimillionær og nasjonalist

Judge Armstrong – multimillionær og nasjonalist

HISTORIE Den 26. januar 1866 ble oljemillionæren og den allsidige nasjonalisten George Washington Armstrong født.

680px-judge-armstrong-avisutklipp

George Washington Armstrong ble født i Jasper County, Texas, og hadde skotske og irske røtter. Han tok juridisk eksamen ved University of Texas 20 år gammel og jobbet deretter i flere år som advokat inntil han ble valgt til dommer. Tillitsvervet som dommer førte til at han fikk kallenavnet «Judge» Armstrong, som fulgte ham livet ut.

I 1903 forlot Armstrong den juridiske verden for å i stedet gi seg inn i oljebransjen. Her hadde han stor suksess og etablerte flere store oljeselskaper. På denne tiden gav han seg også inn i finansbransjen, hvor han i tillegg til å investere i flere storbanker også startet to egne banker.

Ettersom hans økonomi vokste kjøpte han seg inn i enda flere bransjer; han dannet og/eller var hovedaksjonær og styreleder i masser av forskjellige bedrifter, blant annet en stålfabrikk, et sagbruk, flere bomullsplantasjer og utallige rancher.

På 1920-tallet engasjerte Armstrong seg i Ku Klux Klan i noen år, men forlot dem offisielt for å stille opp i et guvernørvalg i 1930, som han dog ikke vant.

Iløpet av årene skrev han flere politiske skrifter og bøker hvor han gikk til hardt angrep på Rotschild og deres stammefrenders innvirkning på Wall street og Federal Reserve. Han talte varmt for rasesegregasjon og hvit nasjonalisme. En del av disse skriftene ble utgitt av hans stiftelse Judge Armstrong Foundation som også donerte penger til forskjellige nasjonalistiske grupperinger og personer i USA. Blant annet fikk en mann som ble dømt til livstid i fengsel for å spredt nasjonalsosialistisk propaganda for tyskerne under andre verdenskrig bidrag.

Armstrong startet utover dette en lobbyorganisasjon som arbeidet med å påvirke skolevesenet i Texas til å rasesegregere skolene. Dette arbeidet fikk massiv mediaoppmerksomhet da Armstrong i 1949 ville skjenke oljerettigheter til en verdi av 50 millioner dollar til den økonomisk hardt rammede militærhøyskolen i Natchez, Missisippi. Det Armstrong krevde til gjengjeld var at skolen ikke skulle ta inn jøder og svarte som elever, samt at de skulle utdanne de hvite elevene i rasespørsmål. Jeffersson Military Academy takket nei til tilbudet etter harde hetskampanjer fra etablissementet.

George Washington «Judge» Armstrong gikk bort den 1. oktober 1954 etter et slag.

En del av George Washington Armstrongs skrifter finnes tilgjengelig HER.