Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Juleaksjon i Oslo sentrum

Juleaksjon i Oslo sentrum

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister og medlemmer fra Rede 1 delte nylig ut varme klær og julemat til vanskeligstilte og hjemløse i Oslo sentrum.

Aktivister fra Rede 1 gjennomførte torsdag kveld en aksjon i sentrale Oslo for å hjelpe vanskeligstilte nordmenn som har blitt sviktet og forrådt av et system som hverken har evne eller vilje til å hjelpe dem. Et folkefiendtlig system som prioriterer alle andre og alt annet, enn sitt eget folk.

I nasjonalsosialismens og folkefellesskapets ånd ønsket derfor Motstandsbevegelsen å gjøre en innsats for de sosialt utsatte og trengende i hovedstaden. Dels for å gi de en hjelpende hånd og en oppmuntring, på en tid av året som kanskje oppleves som spesielt tung for denne målgruppen, men også for å praktisk belyse organisasjonens nasjonalsosialistiske politikk og visjon for Norden.

Sosialt sikkerhetsnett og allmenn velferd

Akkurat som at staten har et ansvar for å kunne tilby jobb til alle arbeidsføre, skal også staten kunne ta hånd om de som ikke er i stand til å arbeide. De som er syke eller alvorlig skadet, slik at de ikke har muligheten til å arbeide, skal få støtte av samfunnet slik at de har mulighet til å leve et verdig og anstendig liv.

Velferden og det sosiale sikkerhetsnettet skal aldri være et spørsmål om klasse, men skal gjelde for hele folket, uavhengig av inntekt. Et stort budsjett skal også avsettes for at idrett, helse, pleie og omsorg skal kunne holde høyest mulig standard.

Sitat fra «Vår vei» punkt 7. Lese hele teksten HER.

Rede 1 hadde på forhånd samlet inn en hel del varme klær, samt gått til innkjøp av varmt undertøy, vanter og luer – som skulle deles ut. Matpakker og varm kaffe ble også tatt med, i tillegg til julemat i form av ribbe og hjemmelagde pepperkaker.

Medlemmene delte seg inn i to grupper som dekket hvert sitt område i sentrum av hovedstaden. Ifølge redesjef Tommy Nyberg så tok det ikke mer enn én time, før alle klærne var utdelt.

– Særlig det varme undertøyet var populært, men også maten var veldig verdsatt. Matpakkene ble enten spist på stedet, eller pakket omsorgsfullt ned i vesker eller ryggsekker.

Nyberg forteller videre at behovet for hjelp til utsatte nordmenn er påtakelig, og meddeler at redet vil gjennomføre en lignende aksjon senere i år.

– Rede 1 vil definitivt gjennomføre en lignende aksjon i begynnelsen av neste år. Vinteren er lang og kald her i Norden, så vi gjør hva vi kan.

Har du varme klær eller annet som du ønsker å donere? Send i så fall en e-post til [email protected]. Alle monner drar!

Se flere bilder nedenfor: