Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Juleaksjon og minnemarkering i Bergen

Juleaksjon og minnemarkering i Bergen

1

AKTIVISME Rede 3 har gjennomført Norges siste aksjon og hedret de falne tyske frihetskjemperne i Bergen.

Rede 3 har tradisjonen tro hatt en juleaksjon etterfulgt av en seremoni for å minne de 1 085 tyske frihetskjemperne som falt i Bergen og byens nærområder under andre verdenskrig.

En krans ble lagt ned i sentrum av gravplassen hvor en bronseplakett er satt opp med påskriften «Auf diesem gräberfeld ruhen 1085 deutsche soldaten des weltkriges 1939–1945» – «På denne gravplassen hviler 1085 tyske soldater fra verdenskrigen 1939–1945».

Noen velvalgte ord ble sagt og en hyllest gitt de falne hvorpå ett minutts stillhet ble holdt.

Etter minnemarkeringen gikk turen til Bergen sentrum hvor offentlige juletrær ble pyntet med noen spesiallagde julekuler. Et par kjøpesentre ble fikk også litt pynt på trærne sine. Det bergenske været var tydelig med sitt nærvær, også denne dagen.

Redesjef Tom Hauge ønsker alle kamerater, Frihetskamps lesere og Motstandsbevegelsens mange støttespillere et godt nytt kampår og håper alle har hatt en super julefeiring.

– Vi har mange planer for 2023 deriblant noen nye og kreative metoder innen aktivisme som vi vil presentere når vi har perfeksjonert metodene. Det er viktig å tenke utenfor boksen når det kommer til aktivisme. I år har vi for eksempel hatt stor suksess med egenproduserte skilt, blant annet. Så følg med på alle våre nettsider og aller helst send inn en søknad i dag!

For å følge Tom Hauges oppfordring, trykk her for å sende inn en medlemssøknad på Motstandsbevegelsen.org.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

Kjempestor applaus til #Rede3 for å være en ekte spydspiss for #DNM sin aktivitet i Norge, og det skal nevnes at markeringen er utrolig respektert og hedret i vår tid. Nettopp!, vi må minne alle bergensere og landsmenn om våre tyske frihetskjemperes innsats til det beste for alle parter, der vi skal vise en utrolig stolthet over det hill seier hadde av medgjørlig godhet i samfunnets bilde. Ja, og med det vil jeg her og nå ønske Redesjef Tom Hauge og alle andre brødre og søstre, et skikkelig «Happy New Year 2023» med stor suksess.

Sist endret 1 måned siden av Trodla Gubben