Hjem Nyheter Julian Assange i dårlig form: Får ikke treffe sine barn

Julian Assange i dårlig form: Får ikke treffe sine barn

UTENRIKS Flere og flere vitner om at Julian Assanges psykiske helse blir dårlige. Wikileaks-grunnleggerens forlovede Stella Morris skriver også at han ikke engang får treffe sine barn.

«Julian #Assange har ikke fått holde sine smågutter i armene på over et år. Barn trenger sine foreldres ømhet og kjærlighet. Det er grusomt å nekte Julians barn hans nærvær. Han må komme hjem.», skriver Wikileaks-grunnleggeren Julian Assanges forlovede Stella Morris på Twitter.

Wikileaks-grunnleggeren ble i 2010 anklaget for voldtekt på ytterst tvilsomt grunnlag av en svensk sosialdemokrat-politiker. Dette førte til at han senere ble tvunget til å søke asyl i Ecuadors ambassade da han ble sluppet løs mot kausjon – på grunn av risikoen for å bli utlevert til USA og risikere tortur og dødsstraff for å gjennom Wikileaks tidligere samme år ha avslørt grove krigsforbrytelser i Irak-krigen.

Assange tilbragte først fem og et halvt år i Ecuadros ambassade i London før landets nye politiske ledelse i 2019 valgte å invitere britisk politi inn til ambassaden hvor de også arresterer og fengsler Assange som har sittet innelåst siden.

USA vil ha Assange utlevert – et krav som hittil har blitt avvist. Flere personer som har truffet Assange forteller også om hvordan hans helse vakler på grunn av den ekstreme isolasjonen han tvinges i. Spesielt Assanges psykiske helse har blitt løftet frem som veldig skjør og svekket.