Hjem Nyheter Jurymedlemmer nektet å dømme morder – fordi han var svart

Jurymedlemmer nektet å dømme morder – fordi han var svart

USA I Florida nektet tre jurymedlemmer å dømme en morder som hadde brutt seg inn i hjemmet til en 59 år gammel hvit dame, bundet henne og deretter knivstukket henne til døde i badekaret. Årsak: morderen var svart!

Dayonte Resiles og Jill Su.

I september 2014 brøt Dayonte Resiles seg inn i hjemmet til 59 år gamle Jill Halliburton Su. Da han oppdaget den eldre kvinnen skal han ha gått til angrep på henne, bundet henne fast og plassert henne i et badekar hvor han deretter knivstakk henne til døde.

DNA fra Resiles ble funnet på drapsvåpenet, samt andre steder i hjemmet til Jill Su. Politiet tror Resiles forsøkte å gjøre innbrudd i Sus hjem og ikke var klar over at hun var hjemme. Innbruddet skal ifølge politiet vært hans niende innbrudd.

To år etter arrestasjonen rømte Resiles fra en rettssal i Broward County, ved hjelp av Walter Hart III, en annen svart medfange. Resiles ble funnet på et motel i Riviera Beach seks dager senere og pågrepet av politiet.

Den 8. desember 2021, i Fort Lauderdale, Florida, endte rettsaken med «mistrial», det vil si at rettssaken ble avlyst uten dom. Juryens formann fortalte at tre jurymedlemmer, til tross for bevisene mot Resiles, ikke var villige til å dømme han ettersom han var svart, melder 7 News Miami.

Ettersom rettsaken ble avlyst, grunnet tre jurymedlemmers forkjærlighet for svarte kriminelle, vil en ny rettsak med ny jury komme senere.