Hjem Nyheter Norge Justisministeren erkjenner: Mangelfull kontroll av asylsøkere

Justisministeren erkjenner: Mangelfull kontroll av asylsøkere

 MASSEINNVANDRING  Kort tid etter terrorangrepet i Paris erkjenner justisministeren at Norge ikke får sjekket alle asylsøkerne grundig nok.

Anders Anundsen (bildet) og kollega Ketil Solvik Olsen, begge statsråder for Fremskrittspartiet, går i bresjen for innskrenkning av demokratiske prinsipper.
Justisminister Anders Anundsen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) erkjenner at kontrollen av asylsøkere som ankommer Norge ikke er god nok. Dette kun få dager etter terrorangrepet i Paris, hvor islamistiske terrorister tok livet av minst 120 personer.

– Dette handler om kapasitet og om hvor mange du rent faktisk har til å gjøre den jobben, uttalte justisministeren til Dagens Næringsliv.

Anundsen anser videre at politiets kunne vært bedre på å fullregistrere flere enn hva man klarer i dag, men opplyser om at de «ganske gode» på «signalisering og siling».

Justisministeren forteller at han har bedt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om en ny og litt bredere trusselvurdering. Denne, forteller han, vil ikke bli offentliggjort.

IS-flyktning-460x219

Smugler inn terrorister blant «flyktningene»

Terrorgruppen Den islamske staten (IS), som har tatt på seg terrorangrepet i Paris, har tidligere i år bekreftet at de smugler inn terrorister blant asylsøkerne som tar seg til Europa. Europiske myndigheter har uttalt at det er en umulig oppgave å hindre dette.

Kilde:
Anundsen: Får ikke sjekket asylsøkerne godt nok