Hjem Nyheter Kader Bencheref ble dømt for fire voldtektsforsøk på under en time

Kader Bencheref ble dømt for fire voldtektsforsøk på under en time

MULTIKULTUR Den 20. september 2006 gikk Kader Bencheref til angrep på fire ulike kvinner i Sundsvall i Sverige. Åtte år etter avtjent straff har han ennå ikke blitt utvist fra landet.

KADER4
Kader Bencheref

Den 20. september 2006 utsatte Kader Bencheref fire kvinner for voldtektsforsøk på under en time, men ble heldigvis avbrutt av forbipasserende. Politiet fant Bencheref i en av Migrationsverkets leiligheter dagen etterpå, og i 2007 ble han i tingretten dømt til tre og et halvt års fengsel, samt utvisning på livstid. Lagmannsretten forkortet dommen til tre års fengsel og i stedet for utvisning på livstid endret lagmannsretten den til deportasjon i ti år.

Åtte år etter avtjent straff befinner Bencheref seg fortsatt i Sverige, dog innelåst i politiets varetekt. Dette har kostet svenske skattebetalere hele 16 millioner kroner.

– Det kan være så at en person lyver om sin nasjonalitet eller sin identitet, sier Patrik Engström, sjef for det nasjonale grensepolitiet, som svar på hvorfor det tar så lang tid å få han bortvist fra landet.

Bencheref kom til Sverige uten ID-papirer og påstod lenge at han kom fra Marokko, men i ettertid har han endret på sin forklaring og hevder nå at han kommer fra Algerie. Grensepolitiet har bare frem til 27.januar på å forsøke å få han deportert, ettersom utvisningsvedtaket da utløper.

Til tross av at politiet betegner Kader Bencheref som «Sveriges farligste fange» og «ekstrem ustabil, voldelig og uforutsigbar», hvilket har medført at han ganske så jevnlig har blitt lagt inn på rettspsykiatrisk avdeling og flyttet fra fengsel til fengsel fordi han har vært en så ekstrem stor belastning, forsøker nå Amnesty International å få han løslatt.

Kriminalvården skriver i sin bedømming av Kader Bencheref at det er svært høy sannsynlighet for at han vil begå nye voldsforbrytelser mot mennesker. Også i fengselet har han pådratt seg flere dommer for voldelig adferd.

Onsdag kveld, den 11. januar, gråt han ut i tv-programmet Uppdrag granskning på SVT i et forsøk på å skaffe medlidenhet. Der omtalte de saken med Kader og hvordan Amnesty forsøker å sikre en løslatelse, selv om han anses farlig.

– Det er katastrofe, jeg må kjempe over alt. De ville ikke slippe meg ut, de bare venter på  å ta livet mitt, uttalte Kader Bencheref i tv-programmet.

Kilde: Skulle utvisas efter straff – har dröjt åtta år
Fängslades efter våldtäktsförsök – ikväll gråter Kader från Algeriet ut i SVT