Hjem Nyheter Kamala Harris møter kritikk med å vise til sin godhet

Kamala Harris møter kritikk med å vise til sin godhet

DEMOKRATI USAs narsissistiske visepresident bruker tjenestereiser til shopping og møter styrtregn av kritikk for sin mangel på profesjonalitet med å vise til sin kjærlighet til det amerikanske folket.

USAs visepresident Kamala Harris deltar i «Pride». Foto: Twitter

USAs visepresident Kamala Harris har havnet i storm.

Fire av hennes nærmeste underordnede har gitt uttrykk for et ønske om at maksimal avstand så fort som mulig kan opprettes mellom dem selv og deres sjef.

Både innenlandske og utenlandske medier har den siste tiden hudflettet visepresidenten for hennes manglende profesjonalitet i sin tjenesteutøvelse.

Kritisert tjenestereise

Deres angrep ble blant annet utløst av hennes tjenestereise til Frankrike, som hadde forhandlinger og diskusjoner med diverse dignitærer som påstått hensikt – et besøk som i stedet hovedsakelig kom til å brukes på shopping i Paris.

Harris finner dog overskriftene urettferdige. I et intervju publisert på søndag i San Francisco Chronicle (SFC) svarer hun på kritikken:

– Ojojoj hva sies om det? «Hun kjøper en kjele på vei til flyplassen!» etter et ytterst signifikant og høyst suksessfullt bilateralt møte i Paris om saker som omhandler nasjonal sikkerhet, klima, internasjonale normer og regler for alt fra kyberrommet til verdensrommet. Kom igjen a!

Visepresidenten forklarer senere til reporteren at kjelene kommer til å brukes ved en av hennes generøse Thanksgiving-middager.

Harris’ diplomatiske innfall å reise til Frankrike fikk ikke den samme oppmerksomheten som tidligere amerikanske politiske dignitærer ved sine besøk har fått.

Avisen Politico noterer uttrykksfullt at «besøket i Frankrike ikke vekket den folkelige- og medieinteressen som presidentene Barack Obamas og Donald Trumps besøk skapte».

Den øvrige franske medieinteressen av besøket har også vært minimal.

«Jeg stilles ovenfor eksepsjonelle vanskeligheter»

I intervjuet publisert i SFC adresserer visepresidenten så vel sitt raskt voksende antall kritikere som sine synkende opinionstall – ved å beklage seg over sin tjenestes alle vanskeligheter.

– Det finnes ikke noe i denne jobben som er ment å være enkelt, sier hun og fortsetter:

– Hvis noe havner på mitt bord så kommer det av at det må tas tak i og, per definisjon, dermed ikke kommer til å være enkelt.

Velgernes tillit til Harris har ifølge opinionsundersøkelser, lik de for president Joe Biden, den siste tiden falt drastisk.

Den «legende» visepresidenten

Når visepresidenten i intervjuet for SFC ikke beklager seg over vanskelighetene hun stilles ovenfor, fremholder hun i stedet sin egen godhet:

– Jeg elsker mennesker og det finnes så mye vi gjør som direkte får effekt for dem, så vi har dem i tanke.

Hun fortsetter deretter med å presentere sine mål for sitt andre år i tjeneste og løfter spesielt frem sitt ønske om å reise mer rundt i landet for å se til at Bidens politikk «etter to år med covid» fortsatt gjennomdrives.

Breitbart News kommenterer at Harris her unnlater å avklare hvorvidt hennes reising kommer til å inkludere et besøk til landets lekkende søndre grense.

Harris påtaler de gode drivkreftene bak hennes lederskap:

– Jeg har alltid følt at mitt ansvar som en valgt leder er å vende meg til folket, spesielt som deres behov må tilfredsstilles og mennesker må kunne føle seg trygge med at de er sett og hørt.

Hun forklarer deretter at hun vil «lege mennesker» som bærer på «udiagnostiserte traumer» og «er urolig» relatert til koronapandemien – men at hennes kjærlighet beklagelig nok iblant virker være ubesvart.

Støtten til hennes ambisjoner om å beholde sin toppjobb etter neste valg er nemlig i dagens tilstand ikke stor.

USAs nåværende visepresident har tidligere av mange blitt spådd å før eller senere overta den stadig mer demente presidentens embete.

Veien dit fremstår per i dag ikke som spikret.