Hjem Nasjonal kamp Kamerat fengslet i Helsinki

Kamerat fengslet i Helsinki

17

UTTALELSE Den nordiske motstandsbevegelsen kommenterer fengslingen av motstandsmannen Jesse Torniainen.

Eppu

Den 21. september vedtok Helsinki tingrett å varetektsfengsle Jesse Torniainen, en av de mest langvarige og eksemplariske aktivistene i Finland, for uaktsomt drap og mishandling.

Fengslingen har sammenheng med en av de største diskusjonsemnene i Finland, Motstandsbevegelsens gateaktivisme den 10. september. Flere venstreekstremister og såkalte antirasister forsøkte da og sabotere en helt lovlig aktivitet, noe som ledet til at en av aktivistene måtte gripe inn mot oppførselen til en av de mest aggressive bråkmakerne. Politiet mistenker at det var Torniainen som inngrep, og har blant annet uttalt at de tror han sparket den 28-årige Jimi Joonas Karttunen.

Hendelsen har vokst til astronomiske proporsjoner i media, siden Karttunens far fortalte at hans sønn døde av hjerneblødning. Etter informasjonen om hans død ble offentlig startet fiendemedia umiddelbart en kampanje mot Motstandsbevegelsen. Allerede fra begynnelsen av har disse spredt forvirrede og selvmotsigende opplysninger, noe Motstandsbevegelsen har konfrontert gjennom artikler. Med unntak av én norsk avis, som intervjuet lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, har ingen offentliggjort organisasjonens syn på saken. Til tross for uendelig med svartmaling, har dog organisasjonen fått masse positiv respons.

Les også: Intervju med Haakon Forwald angående hendelsene i Finland

Mediene har også fratatt Torniainen sin rett til et privatliv, og praktisk talt anklaget (og dømt?) han for drap, til tross for at politiet kun mistenker det. Politiet har tidligere påpekt at de fortsatt venter på å gjennomføre avhør. Karttunen forlot torget med sine venner og besøkte et sykehus, men ble utskrevet kort tid etter. Han hadde vært utskrevet i over et døgn, før han ble innskrevet igjen. Det er langt i fra klarlagt hva som forårsaket hans død, som media hevder.

For mange av de som kun har lest den kontrollerte pressens artikler vil det komme som en overraskelse at Karttunens venner var mer opptatt av å tømme hans lommer, enn å ta hånd om sin venn.

Den nå fengslede Jesse Torniainen har en lang historie i Motstandsbevegelsen. I organisasjonen og i den nasjonalistiske bevegelsen generelt er han en godt likt, pålitelig og verdsatt kamerat. Vi ønsker Torniainen og hans pårørende styrke og motstandskraft i den kommende tiden.

/Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
17 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg