Hjem Nyheter Norden Kamikaze i revers – fortsettelsen

Kamikaze i revers – fortsettelsen

NORGE Arjuna kommenterer SAS’ nedgang fra den anti-skandinaviske reklamefilmen i 2020 til massepermittering og oppsigelser av ansatte og piloter.

Foto: aeroprints.com (CC BY-SA 3.0)

Det anti-hvite flyselskapet Scandinavian Airlines (SAS) har lenge inkorporert sin folkeforræderske politikk med de nyliberale prinsippene. I tid så sammenfaller de to faktorene så synkront at man skjønner fort at dette er alt annet enn tilfeldig, med andre ord: anti-hvithet og nyliberalismens prinsipp er to sider av samme mynt. Og selv om bare én av sidene synes, så vil den andre ikke være langt unna og uløselig knyttet til denne. Som for alle folkeforrædere vil imidlertid naturen slå tilbake, som en Malthusisk lov, med prinsipper og lovmessigheter som kanskje ikke er kjent vil overtredelse straffes tilsvarende.

Det startet for alvor, offentlig og uttalt, med den famøse «reklamen» fra 2020 som angrep det meste som kunne assosieres med skandinavisk kultur og de folkene som har frembrakt dette. Og siden da har det stort sett gått i nedoverbakke for selskapet. Til tross for milliardoverføringer fra staten (folket) har resultatene vært katastrofale, men selskapet har likevel brukt tiden «godt».

Les mer: Kamikaze i revers

Under pandemien ble mange tusen permittert og 500 ble oppsagt, sistnevnte med avtale om gjenansettelse i SAS. Det selskapet imidlertid har gjort er å opprette flere datterselskaper, og de oppsagte har dermed ingen automatisk rett til ansettelse i disse. De må søke på samme vilkår som alle andre. I tillegg har SAS i mellomtiden gått til innleie av nye flytyper, mens arbeidshesten Boeing 737, som de fleste av SAS’ piloter har sertifikat på, skal fases ut, og oppgradering av sertifikat koster opp mot en halv million som den enkelte pilot må betale av egen lomme selv om de altså har avtale om gjenansettelse. De oppsagte pilotene er dermed diskvalifiserte før stillingene engang er utlyst.

«Våre beregninger viser at SAS nå setter ut en vesentlig, og mye større del av flygningene til andre, nyopprettede flyselskap. Det var aldri hensikten. Det fører til at våre oppsagte SAS-kollegaer ikke får jobben sin tilbake. Dette mener vi er moralsk helt forkastelig og totalt uakseptabelt», sier leder for SAS-pilotene, Jan Levi Skogvang, til E24.

Pilotene har nå sendt et varsel om søksmål til SAS.

Kanskje noen av afghanerne som kom i sommer kan omskoleres? Rotløse kosmopolitter, uten identitet eller tilhørighet, og dermed selve legemliggjøringen av det kapitalistiske prinsipp. Og kan de falle fra fly er ikke veien lang til cockpiten, kvalifikasjoner er uansett underordnet for kapitalen i dag.

Skjermdump fra SAS’ egen reklamefilm på Youtube.