Hjem Nasjonal kamp “Kamp mot storfinans og folkeforrædere” – en oppsummering av 1. mai

“Kamp mot storfinans og folkeforrædere” – en oppsummering av 1. mai

MOTSTANDSBEVEGELSEN Her følger en oppsummering av Den nordiske motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon i Borlänge.

demonstranter

De etablerte partiene og politisk korrekte kreftene mobiliserte, fiendemedia hetset og alternativ media ignorerte i stor grad demonstrasjonen i tiden før den fant sted. Til og med været så ut til å forsøke å bekjempe organisasjonens demonstrasjonsplaner på 1. mai.

Til tross for dette lyktes Den nordiske motstandsbevegelsen på søndag å arrangere den største nasjonalistiske demonstrasjonen i Norden på mange år. Tillegges bør også at tidligere demonstrasjoner av lignende størrelse alltid har blitt arrangert av flere organisasjoner.

Oppstilling på samlingsplassen.
Oppstilling på samlingsplassen.

Omkring 350 personer deltok i demonstrasjonstoget som marsjerte fra Maserhallen til Liljeqvistska parken. I teten gikk Motstandsbevegelsens hvitkledde aktivister og partimedlemmer med fanter og skjold. Bak fulgte et stort antall sympatisører og sammen overøste man motdemonstrantene med radikal slagord som «Nordisk revolution, utan pardon!».

demonstrationståg

Selve demonstrasjonen gikk rolig for seg og de militante venstreekstremistene lyste med sitt fravær. Litt håndgemeng oppstod ved noen tilfeller når politiet, til tross for sine løfter, slapp nordiskfiendtlige provokatører for nære demonstrasjonstoget. De eneste som måtte tas hånd om av politiet, var meningsmotstandere som ikke kunne oppføre seg.

polishästar

Fremme i Liljeqvistska parken ankom flere mennesker, som av ulike grunner ikke hadde deltatt i demonstrasjonstoget. Etter forhandlinger med politiet ble ytterligere 100–150 personer sluppet inn i parkområdet. Antallet tilskuere var på det tidspunktet over 500.

folksamling-torget

Talene ble holdt av Den nordiske motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg; organisasjonens sjef i Dalarna, Pär Sjögren; og Pär Öberg, sjef over Motstandsbevegelsens parlamentariske gren i Sverige. Nordfronts sjefredaktør Fredrik Vejdeland skulle egentlig ha holdt tale, men ettersom han sitter fengslet dømt for meningskriminalitet, ble hans tale erstattet av Simon Lindberg. Taler ble også holdt av Tommy Olsen, operativ sjef for Motstandsbevegelsen i Norge, samt en representant fra Finland. I pausene ble en nykomponert låt fra en av Motstandsbevegelsens aktivister spilt.

sjögren-talar

Motdemonstrasjonen som samlet seg utenfor parken bestod som vanlig av en psykotisk pøbel, hvis oppførsel og utseende antageligvis skremte vekk flere politisk naive mennesker som deltok en slik sammenkomst for første gang, enn den tiltrakk. Enkelte av motdemonstrantene hadde også tatt psykosen til nye nivåer og kledd seg ut som klovner.

rödingar-första-maj

Etter talene bar ferden tilbake til møteplassen ved Maserhallen, og så til et samlingslokale utenfor Borlänge. I lokale ble det servert gratis kaffe og mat, samt holdt taler av gjester fra den bulgarske organisasjonen BNS. Nordfront forlag var også på plass og solgte produkter. Siste punkt var at Simon Lindberg utnevnte nye aktivister som nå offisielt tilhører Motstandsbevegelsens spydspiss.

aktivister-utnämns

Avslutningsvis var demonstrasjonen en stor framgang og forhåpentligvis starten på en ny trend med store demonstrasjoner arrangert av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Frihetskamp vil publisere flere artikler og filmer om demonstrasjonen i Borlänge senere.