Hjem Nasjonal kamp Kampdag i Stockholm

Kampdag i Stockholm

SVERIGE: Lørdag den 7. mars avla aktivister fra Rede 1 både Norrtälje og Åkersberga et besøk for å dele ut flyveblader.

framside4-640x348

Tidlig på lørdag samlet aktivister fra alle Stockholms kampgrupper seg for å felles ta seg ut på en offentlig aktivitet. To steder ble besøkt, og tilbakemeldingen var som vanlig blandet. Noe som dog var merkbart var hvor kjent Motstandsbevegelsens navn har blitt. Mange nysgjerrige benyttet seg av muligheten til å få førstehåndsinformasjon fra aktivistene, i stedet for å lese løgnene som pumpes ut fra den etablerte pressen.

170

Første stopp – Norrtälje

Det første området som ble besøkt var Norrtälje. Med godt humør stilte seg opp med faner utenfor matbutikken Willys og begynte å dele ut flyveblader. Tilbakemeldingen fra allmennheten var bra og aktivistene fikk en hel del komplimenter.

Noen som ikke var like positive var de ansatte på Willys. Disse var utrivelige i både ord og oppførsel, og kontaktet politiet for å forsøke å få aktivistene fjernet. Politiet dukket opp, men dro igjen kort tid senere, ettersom ingenting ulovlig hadde forekommet.

2015-03-07-aktion-stockholm-3-460x264

Da aktiviteten utenfor Willys var avklart, valgte man å sperre av inngangen til butikken som et resultat av de butikkansattes oppførsel og handlinger.

2015-03-07-aktion-stockholm-1-460x267

Andre stopp – Åkerberga

Ved neste område, Åkerberga, ble det kun tid for et kort opphold. Mange flyveblad ble delt ut og mange viste interesse for organisasjonen og hva den står for. Det tok dog ikke lang tid før en forbipasserende forsøkte å sabotere aktiviteten med vold. Mannen, som tok kvelertak på en av aktivistene, ble strengt irettesatt. Motstandsbevegelsen tolererer ingen former for angrep mot våre aktivister.

Det lønner seg ikke å bruke vold mot organisasjonens aktivister – noe mannen på bildet fikk lære seg.
Det lønner seg ikke å bruke vold mot organisasjonens aktivister – noe mannen på bildet fikk lære seg.

Aktiviteten ble senere avrundet og samlet avsted for å spise et felles måltid og diskutere dagen.

Se flere bilder nedenfor:

2015-03-07-aktion-stockholm-460x2872015-03-07-aktion-stockholm-4-460x2202015-03-07-aktion-stockholm-2-460x237

Av: Robin Abony