Hjem Nasjonal kamp Kampdag i Stockholm

Kampdag i Stockholm

SVERIGE: Aktivister fra Den Norske Motstandsbevegelsen var igår på plass i Stockholm for å delta i offentlig gateaktivisme og på et foredrag som fant sted senere på dagen.

Den 6. jun ble en innholdsrik dag for Den Nordiske Motstandsbevegelsen. Først på dagen stod offentlig aktivisme på skjemaet og det hele skulle avsluttes med foredrag av Pär Öberg, fra Den Svenske Motstandsbevegelsens riksledelse, samt god mat og hyggelig selskap i utkanten av Stockholm.

P6060324

I strålende solskinn gav aktivistene seg ut i Stockholms gater for å spre Motstandsbevegelsens budskap. Et nytt flyveblad var laget og produsert i anledning den seneste tidens opptøyer rundt om i Sverige, og da spesielt i Stockholm. Det ble mange interessante diskusjoner med forbipasserende som tok i mot flyvebladet, og svært mange likte det de kunne lese:

Den siste tiden har det vært oppløp rundt om i landet med flere tilfeller av mordbrann, misshandel og steinkasting mot politi, ambulanse og brannvesen. Regningen for skattebetalerne har allerede kommet opp i nærmere 100 millioner kroner og enda verre er det så klart for de personer som har blitt skadet eller på andre måter har blitt rammet av hendelsene. Bråket som ikke-svensker og venstreekstremister ligger bak sprer seg og har enn så lenge rammet Stockholm, Örebro, Göteborg og Umeå.

Våger du se på problemene som de virkelig er, eller kjøper du systemets løgner om rasisme og ekskludering?

Hva gjør du når raseopptøyene kommer til din by? Er du forberedt? Har du tenkt til å sitte stille og se på eller skal du gjøre motstand?

På Mynttorget i sentrale Stockholm var stemningen god og humøret på topp. De få politimenn som var på plass holdt seg for det meste i bakgrunnen. Ingen venstreekstremister kunne synes og aktivismen foregikk helt uten forstyrrelser. I tillegg til aktivister fra Norge var også tilreisende fra Russland tilstede.

samtale

Etter en svært vellykket gateaktivitet forflyttet aktivistene seg til samlingsplassen hvor man skulle møtes før man reiste videre til lokalet som var leid i anledning Pär Öbergs foredrag. På samlingsplassen var det mange nye personer som hadde kommet. Mange av de hadde tatt veien dit på grunn av den offentlige invitasjonen som ble publisert på svenske Nordfront.

Etter en kortere biltur ankom man lokalet som lå i fine omgivelser i utkanten av Stockholm. Før foredraget ble det tid til litt sosialisering, og det var hyggelig å treffe gamle kamerater, samt gjøre nye bekjentskaper.

Foredraget til Pär Öberg omhandlet utstrekningen av Kampen; hvilke utfordringer man står ovenfor som enkeltpersoner og som bevegelse, hva man kan gjøre i dag og hva man bør jobbe for i fremtiden.

forelasning

Selve foredraget varte i nærmere tre timer og var oppdelt i to. I pausen ble det servert god mat og drikke – noe som var svært populært blant sultne deltagere.

Etter et inspirerende og tankevekkende foredrag var det satt av tid til en spørrerunde. Det var mange spørsmål og funderinger blant deltakerne, noe som resulterte i flere interessante diskusjoner.

Alt i alt en ekstremt givende og inspirerende dag i Stockholm.

P6060311