Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Kampdagene 2016

Kampdagene 2016

MOTSTANDSBEVEGELSEN Her følger en rapport fra Motstandsbevegelsens Kampdager som gikk av stabelen i helgen i Telemark.

Deltakere fra flere steder i Norge, samt en delegasjon fra Sverige, hadde i helgen tatt turen til et naturskjønt lite tettsted i Telemark for å delta på Den nordiske motstandsbevegelsens Kampdager i Telemark. Arrangementet ble holdt av Rede 1 og på skjemaet stod blant annet foredrag om IT-sikkerhet, ideologi og politikk, selvforsvarskurs og presentasjoner av spennende nyheter.

Fredag

Selv om det offisielle arrangementet egentlig ikke startet før lørdag morgen, ankom flere lokalet allerede fredag kveld. Ved ankomst ble det servert kveldsmat og kaffe. Til tross for at mange var slitne etter en lang reisevei, benyttet de fleste anledningen til å omgås med andre aktivister før de tok kvelden. For arrangørgruppen var det dog liten hvile, og disse benyttet tiden til de siste forberedelsene før lørdagen.

DSC_0045

Lørdag

Lørdag morgen ble det servert frokost, og etter maten fikk man muligheten til å nyte en kopp kaffe i den flotte naturen området hadde å by på. Etter dette var det samling inne i lokalet, og det norske riksrådet inntok scenen og ønsket alle deltakerne velkommen. Motstandsbevegelsens norske leder, Haakon Forwald, meddelte også at organisasjonen denne dag lanserte sin tredje skrift i år, nemlig «Nasjonalsosialismen – Den biologiske verdensanskuelsen», og at samtlige deltakere ville få et gratis eksemplar av denne.

Etter åpningen kunne konferansier Tommy Nyberg, sjef for Rede 1, meddele at første punkt på skjemaet var et IT-foredrag av Frihetskamps IT-sjef. Foredraget hadde fokus på IT-sikkerhet, og var svært pedagogisk oppbygd slik at selv den uten noen som helst erfaring kunne både forstå og ta til seg innholdet.

DSC_0077

Etter en kort pause ble aktivistene bedt om å skifte til treningstøy, da selvforsvarstrening stod på skjemaet.  Selve treningsøkten foregikk utendørs og ble holdt av en aktivist fra Rede 1, som har lang erfaring med kampsport og selvforsvar. Etter treningsøkten var ferdig benyttet mange muligheten til en svømmetur i en nærliggende innsjø. En av aktivistene beskrev temperaturen som «oppfriskende».

DSC_0871

Untitled-1

Vårt ideologiske fundament

Neste punkt på skjemaet var et foredrag av Haakon Forwald kalt «Vårt ideologiske fundament». Foredraget omhandlet de tre skriftene organisasjonen har lansert i år, men med hovedfokus på den nylig publiserte «Håndbok for aktivister i Motstandsbevegelsen». For å bistå med ytterligere kommentar og innspill deltok også operativ sjef Tommy Olsen og Pär Öberg fra Motstandsbevegelsens parlamentariske gren i Sverige.

Forwald innledet foredraget med snakke litt om den nasjonalistiske bevegelsen i Norge og hvordan det i lang tid har vært en stor mangel på egenprodusert og oversatt litteratur på norsk, men hvordan Den nordiske motstandsbevegelsen i år har begynt å endre på dette.

Motstandsbevegelsen har begynt å publisere ideologiske og veiledende skrifter, som skal inspirere og forme vår organisasjon, men også påvirke den bredere nasjonalistiske bevegelsen. Dette er historisk, og noe alle her bør være stolte av!

DSC_0022

Forwald gikk deretter videre med en kortere gjennomgang av organisasjonens politiske manifest, «Vår vei – Ny politikk for en ny tid».

«Vår vei» består av ni punkter som redegjør for organisasjonens politiske vilje. Den forklarer med andre ord detaljert hva det er vi som organisasjon ønsker å oppnå, hva våre politiske mål er og hvilke visjoner vi har for det fremtidige frie Norden. Den omsetter nasjonalsosialismen i konkret politikk og konkrete politiske mål og visjoner.

Forwald understreket hvor viktig «Vår vei» faktisk er for både organisasjonen og den individuelle aktivist, og gikk deretter over til en grundig gjennomgang av «Håndbok for aktivister i Motstandsbevegelsen», hvor både Pär Öberg og Tommy Olsen kom med innspill. Publikum fikk også muligheten til å stille spørsmål underveis, etter hvert kapittel.

DSC_0057

Pär Sjögren, sjef for Näste 5 i Sverige, ble invitert opp for å fortelle om Fangehjelpen.
Pär Sjögren, sjef for Näste 5 i Sverige, ble invitert opp for å fortelle om Fangehjelpen.

Avslutningsvis ble det en kortere gjennomgang av «Nasjonalsosialismen – Den biologiske verdensanskuelsen». Forwald konstaterte at denne på dette var en sentral og grunnleggende ideologisk skrift som på en pedagogisk og kortfattet måte reder ut hva nasjonalsosialisme faktisk handler om, og avsluttet med å sitere fra skriften:

Nasjonalsosialismen er i bunn og grunn ingenting annet enn anvendelsen av fysiske og biologiske lover i de politiske, økonomiske, sosiale og religiøse områdene, på samme måte som de i dag anvendes i teknologien. I og med dette er nasjonalsosialismen vitenskapelig, til forskjell fra alle andre verdensanskuelser. Den ønsker ikke å tilpasse virkeligheten til allerede skapte teorier, men i stedet former den teoriene til å passe til virkeligheten. Nye viktige vitenskapelige oppdagelser ville derfor umiddelbart gjenspeiles i et nasjonalsosialistisk samfunns praktiske liv.

Kampens omfang

Etter foredraget, var det igjen tid for en kortere pause og litt frisk luft, mens neste foredragsholder, Pär Öberg, gjorde seg klar. Öbergs foredrag hadde tittelen «Kampens omfang» og gikk blant annet inn på hva organisasjonens kamp faktisk handler om, og at det dreier seg om langt mer enn bare kritikk av masseinnvandringen.

Etter en grundig gjennomgang av hvordan våre fiender har kommet til makten, og hvilken enorm innflytelse de faktisk har over verden og vår hverdag, gikk Öberg over til den mer positive delen av foredraget, som omhandlet vår organisasjon og hva vi som aktivister kan gjøre lokalt og som individer i vår hverdag.

DSC_0293

DSC_0298

Motstandsbevegelsen – fortid og fremtid

Etter en etterlengtet og velsmakende middag var inntatt, og aktivistene hadde fått tid til å strekke litt på bena og latt maten synke, var det tid for siste offisielle punkt på skjemaet, som var et foredrag av Haakon Forwald og Tommy Olsen.

Foredraget tok for seg Motstandsbevegelsen i året som har gått, og året som kommer. Hva gjelder fortiden ble det konstatert at organisasjonen har gjort en rekke fremganger og forbedringer rent organisatorisk, og at aktivismen har økt i både kvantitet og kvalitet. Et av høydepunktene som ble nevnt var naturligvis at organisasjonen har begynt med offentlig aktivisme, og at aktivismen har blitt mer offensiv og radikal.

DSC_0394

Andre fremskritt som ble nevnt var blant annet lanseringen av Frihetskamp.net og fremgangene man har hatt med den nye nettsiden. Et annet var naturligvis at Motstandsbevegelsen har publisert hele tre skrifter hittil i år, som er historisk i norsk sammenheng.

Hva gjelder året som kommer ble det en gjennomgang av hvilke områder man skal fokusere på i forhold til aktivisme og aksjoner, og hvilke planer organisasjonen har i forhold til propaganda, skrifter og nettsiden.

DSC_0415

Mot slutten av presentasjonen av organisasjonens fremtidsplaner kunne Haakon Forwald meddele at han håpet samtlige gledet seg til å delta på høstens demonstrasjon i Sverige, som Simon Lindberg annonserte på årets Nordendager. Dette da det blant annet vil gi nyttig erfaring til hva som skal skje om et år, forklarte Forwald, og meddelte at organisasjonen til neste sommer skal arrangere en demonstrasjon i Norge.

Det er med stolthet at jeg kan meddele at Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge til neste sommer – midt i pride-festivalenes høysesong – vil arrangere en demonstrasjon i en norsk storby under parolen «Knus homolobbyen!».

Nyheten ble møtt med entusiastisk applaus fra publikum, og ble etterfulgt av kveldens siste punkt på skjemaet, som var utnevnelse av nye aktivister. Fire personer ble kalt opp foran scenen og ble utnevnt som aktivister, fikk motta organisasjonens aktivist-pin og stor applaus fra publikum.

DSC_0430

Etter det offisielle programmet var avklart, ble resten av kvelden benyttet til sosialt samvær, interessante diskusjoner, bålkos og grilling. Påfølgende dag ble det servert frokost og aktivistene kunne begynne ferden hjem.

En svært vellykket helg i kampens tegn!

Engasjement