Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Kampdager, demonstrasjon og krigsoverskrifter

Kampdager, demonstrasjon og krigsoverskrifter

MOTSTANDSBEVEGELSEN Kampdager i Telemark, massiv mediadekning, en kommende demonstrasjon og lansering av ny skrift. Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge oppsummerer september måned.

frontbilde

Kampdager i Telemark og massiv mediadekning, lansering av ny skrift og en kommende demonstrasjon, offentlig aktivisme og spektakulære aksjoner. Oktober er her og det er på tide å oppsummere måneden som er gått.

September måned var igjen en måned hvor historie ble skrevet. Dette i og med gjennomføringen av Kampdagene i Telemark, som var organisasjonens første større samling utelukkende for aktivister i Motstandsbevegelsen. På Kampdagene ble en ny skrift lansert og en kommende demonstrasjon i Norge ble utlyst.

Kampdagene genererte en mediastorm uten like, og aldri før i historien har det vært skrevet like mange artikler om organisasjonen. Utover dette ble det som vanlig utført både offentlig aktivisme, spektakulære aksjoner og vanlig basisaktivisme over hele landet.

DSC_0415

Kampdagene i Telemark

Helgen den 9. til 11. september gikk organisasjonens Kampdager av stabelen i Telemark. Arrangementet ble holdt av Rede 1 og på skjemaet stod blant annet ideologiske og politiske foredrag, kurs i IT-sikkerhet og selvforsvarskurs.

I tillegg til foredrag og kurs ble skriften «Nasjonalsosialismen – Den biologiske verdensanskuelsen» lansert, og det ble utlyst demonstrasjon i Norge neste sommer under parolen «Knus homolobbyen!».

Kampdagene har ikke gått upåaktet hen hos landets medier, og man kan vel trygt konstatere at det aldri før har vært skrevet like mye om organisasjonen som i september måned.

Et utvalg av artiklene om organisasjonen:

aktivisme

Basisaktivisme, offentlig aktivisme og spektakulære aksjoner

Organisasjonens aktivister, støttemedlemmer og sympatisører har i løpet av september måned lagt ned en formidabel innsats hva gjelder kamparbeide, og selv om ingen rekorder er blitt slått så har nivået vært svært høyt hva gjelder både kvantitet og kvalitet.

Hva gjelder aksjoner som utmerker seg er Rede 1s offentlige flyvebladsutdeling i Hamar, den oppsiktsvekkende konfetti-aksjon på Oslo City og den innovative banner-offensiv i Østfold. Sist, men ikke minst, bør også nevnes Rede 1s bestigning av Glittertinden.

Et lite utvalg av månedens aksjoner:

Eppu

Konfrontasjonen i Helsinki

En hendelse som vekket internasjonal oppmerksomhet var konfrontasjonen som fant sted i Helsinki den 10. september. En truende og aggressiv gruppe såkalte antirasister forsøkte da å sabotere organisasjonens flyvebladsutdeling. Dette ledet til at en av aktivistene grep inn mot oppførselen til den mest aggressive av bråkmakerne, den 28-årige Jimi Joonas Karttunen.

Karttunen ble senere samme dag innlagt på sykehus med hodeskader, men ble utskrevet fra sykehuset etter noen dager. Nesten et døgn etter han ble utskrevet, og nesten én uke etter konfrontasjonen i Helsinki, døde han hjemme i sin leilighet av hjerneblødning.

Politiet har pågrepet aktivist Jesse Torniainen, en av de mest langvarige og eksemplariske aktivistene i Finland, mistenkt for uaktsomt drap og mishandling i kjølvannet av dødsfallet. Systemet og fiendemedia har naturligvis utnyttet hendelsen maksimalt, til tross for at ingen er dømt og den offisielle dødsårsaken ikke er klarlagt enda.

Les mer om konfrontasjonen i Helsinki:

månedens

Månedens utmerkelser

Månedens rede

Denne månedens rede var arrangør av Kampdagene 2016, har stått for spektakulære aksjoner, offentlig aksjon, besteget fjell og lagt ned et enormt arbeide med den daglige aktivismen. Månedens rede er naturligvis Rede 1!

Månedens aksjon

Selv om dette rent teknisk ikke var en aksjon, vil jeg nok utnevne Kampdagene i Telemark som i det minste månedens høydepunkt. Et historisk arrangement og et viktig steg i rett retning for organisasjonen i Norge.

Månedens nyhet

Uten tvil den utlyste demonstrasjonen i Norge neste sommer. Det kommer til å bli årets høydepunkt i 2017, og er noe jeg personlig ser veldig frem til. Jeg vil også i den sammenheng passe på å komme med en oppfordring til alle våre lesere og sympatisører om å delta på den kommende demonstrasjonen i Stockholm den 12. november. For informasjon om demonstrasjon kan du besøke 12november.se eller sende en e-post til: [email protected].

Ønsker du å gjøre reklame for demonstrasjonen i Norge, kan flyveblad og plakat lastes ned HER. Husk også å sende inn kamprapport (bilde + tekst) til [email protected].

Takk for atter en strålende måned i kampens tegn!