Hjem Nasjonal kamp Kampen trenger deg!

Kampen trenger deg!

 MOTSTANDSBEVEGELSEN  Vi i Motstandsbevegelsen mottar ofte eposter fra potensielle medlemmer som forespør informasjon omkring medlemskap, avgifter osv. Vi har derfor valgt å offentliggjøre dette i form av en artikkel, slik at de nødvendige svar kan være tilgjengelig på hjemmesiden.

kampen_trenger_deg-640x315

Hva innebærer så de ulike gradene av medlemskap og hva er forskjellene?

Støttemedlem

Om noen vil støtte organisasjonen økonomisk, samt eventuelt delta på aktiviteter eller foredrag, da er det støttemedlemskap som er det rette valget. Dette medlemskapet er for de som ikke har muligheten til å engasjere seg i kampen, men allikevel vil gjøre noe. Som støttemedlem blir man bedt til mange av våre aktiviteter og man betaler inn tre til fem hundre kroner avhengig av om man er i arbeide eller ikke.

Foruten de økonomiske bidrag et støttemedlem bidrar med, hever deres støtte moralen for alle andre i organisasjonen, spesielt når de er med på møter eller andre aktiviteter.

Aktivist

Om man har innsett alvoret med kampen og kommet til den innsikt at det «vanlige» livet er verdt å ofre, da det betyr ingenting i den store sammenheng, om man er klar for å gi alt for kampen, ja da bør man streve etter å oppnå de kriterier som gjelder for å være aktivist. Som aktivist betaler man fra hundre til tre hundre i måneden og forventes å delta på majoriteten av alle aktiviteter som vi gjennomfører. Man forventes også å ta egne initiativ til aktivisme og holde seg i så god form at man klarer de fysiske testene. Sist, men ikke minst, så rapporterer man sin aktivisme gjennom AMA-systemet hver måned. For å få kalle seg aktivist må man først klare en prøve tid for å vise seg verdig, for så å gjennomgå vår fysiske test.

Medlem

Om man er et sted midt i mellom og vil gjøre mer for kampen enn bare å betale en gang i året og være med på en aktivitet her og der. Om man vil være med på å gjøre en forskjell og realisere Motstandsbevegelsens visjoner, men av ulike grunner ikke passer som aktivist, bør man bli medlem. Et medlem kan besitte spesialkompetanse innen et område som organisasjonen kan dra nytte av, men har av ulike anledninger vanskeligheter for å være med på «klassisk» aktivisme.

De som strever etter å bli aktivister, men som ikke har klart de fysiske kravene – blir automatisk medlemmer. Som medlem blir man bedt med på de aktiviteter som arrangeres og man bør også ta initiativ til arbeide for organisasjonen. Man forventes å være med på arrangement og aktiviteter, men kan unnskyldes om noe viktig i ens «vanlige» liv står i veien. Medlemmer betaler samme sum som aktivister og fyller inn AMA-rapport hver måned. Medlemmer må også bestå en prøvetid for å vise sin lojalitet.

Edsvoren

Edsvoren kan bare en aktivist bli, som har vist seg lojal til Motstandsbevegelsen under en lengre tid, og gjennomgått harde prøvelser. Videre regler og informasjon omkring dette er kun tilgjengelig for de som er edsvoren.

Hvordan søker man?

Ta kontakt her.

Hva hender etter søknaden er sendt?

Visse mennesker er i blant skeptiske til å sende inn søknad da de føler de ikke har nok kunnskap om organisasjonen og hva et medlemskap innebærer, eller at en innsendt søknad er umulig å angre på. Ikke noe av dette er noe å bekymre seg for, og søknadsprosessen tar hensyn til alt dette. Eksempelvis kan denne prosessen se slik ut:

Etter en søknad har blitt mottatt, blir den behandlet. Dette kan i noen tilfeller ta litt tid, og man må ha litt tålmodighet og forståelse for at det kan drøye noe fra søknaden har blitt sendt, frem til neste steg av prosessen begynner. Noen fra organisasjonen kommer da å ta kontakt med søkeren, oftest via epost/telefon for å prate litt mer. Om alt virker ok, blir et møte avtalt (om man søker om opptak som medlem eller aktivist – som støttemedlem er ikke et møte nødvendig). På dette møte kommer søkeren å få informasjon om Motstandsbevegelsen og muligheten til å spørre alle spørsmål han/hun måtte ha om organisasjonen. På mange måter kan det minne om et vanlig jobbintervju. Man vil så få tid til å vurdere sitt valg, med all den informasjon man nå besitter.

Unnskyldningenes tid er forbi – Kampen trenger deg!

Fakta om AMA

I 2010 ble AMA-systemet innført i Sverige, og i 2011 i Norge, etter å ha blitt utprøvd i Stockholm. AMA betyr aktivistmarkeringer, og er et system som regnes i poeng. For eksempel gir 1 times aktivisme 6 AMA-poeng. Alle aktivister, fra ledelsen til aktivister på gaten, fyller kontinuerlig ut AMA-rapporter som så rapporteres inn til riksorganisasjonen ved månedens slutt. Riksorganisasjonen kan så fremstille statistiske rapporter om aktivismen i organisasjonen hver måned som et verktøy for analyse. Systemet fungerer særdeles bra og har bidratt til økt aktivisme.

Eventuelle spørsmål rundt innholdet i denne artikkelen kan stilles i kommentarfeltet nedenfor.