Hjem Nyheter Norden Kan miste fosterdatteren for å ha delt video av Marokko-drapene

Kan miste fosterdatteren for å ha delt video av Marokko-drapene

1

DANMARK En kjent dansk blogger, forfatter og politiker trues nå med å bli fratatt fosterdatteren for å ha delt en video av drapene i Marokko på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

Foto: Privat

Det er den kjente danske bloggeren, forfatteren og politikeren Jaleh Tavakoli som nå trues med å bli fratatt fosterdatteren sin, etter at hun delte en video av at Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen på bestialsk vis blir drept i Marokko.

– Jeg vet ikke hva som skjer videre, men det skal ikke ende med at de tar datteren min. Det kommer ikke til å skje. Dette er galskap. Jeg klarer ikke ta det alvorlig, sier Jaleh Tavakoli.

De to kvinnene fra Norge og Danmark ble funnet drept i Atlas-fjellene i Marokko 17. desember i fjor. Etter kort tid ble det også kjent, og etter hvert spredt, en video som viser drapene, angivelig filmet av drapsmennene selv. I takt med at filmen ble spredt forsøkte ulike nasjonale sikkerhetsmyndigheter å stoppe utbredelsen, også med trusler om å straffe individer som gjorde dette.

I Danmark blir nå islamkritikeren Jaleh Tavakoli mest trolig fratatt sin fosterdatter etter å ha delt videoen. Det er Socialtilsynet i landet som har meddelt Tavakoli dette. De mener at å være fosterfamilie ikke er forenelig med å bli siktet for en forbrytelse og være politisk aktiv. Det hører med til saken at Tavakoli og ektemannen bor på hemmelig adresse og med beskyttelse grunnet sin politiske virksomhet.

– Da jeg delte lenken, visste jeg ikke at jeg gjorde noe ulovlig. Jeg ville selvsagt ikke at familien skulle se den. Som mor tenkte jeg på deres mødre og situasjonen til foreldrene. Jeg var lei meg, men følte at om det var jeg som ble drept, ville jeg at offentligheten skulle vite at jeg ble drept i et terrorangrep. Jeg ville at sannheten skulle bli fortalt, sier Tavakoli.

I alt 14 personer i Danmark er siktet for å ha spredt denne videoen. På New Zealand står en 44-åring tiltalt for å ha delt en video som viser handlingene til moskéskytteren i Christchurch – han risikerer 14 års fengsel.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

Something is rotten in the state of Denmark.