Hjem Nyheter Kanye West: «Jeg liker jøder igjen»

Kanye West: «Jeg liker jøder igjen»

FILOSEMITISME Etter å ha kritisert jøder og jødisk makt-organisasjoner går Kanye West nå i et Instagraminnlegg ut med at han nå liker jøder. Vendingen kom ifølge ham selv da han så en film med en jøde i hovedrollen.

Skjermbilde: An0maly / Twitter.

Den afrikanske rapperen Kanye West, eller Ye som han selv kaller seg, var i flere måneder i strid med diverse jødisk makt-organisasjoner etter at han blant annet hadde sagt at han skal gå «defcon 3 på jødene», «jeg elsker Hitler» samt satt spørsmålstegn ved det påståtte holocausts omfang. Han har også fått pris som «årets antisemitt» av den jødiske hatgruppen StopAntisemitism.

Nå går han i et innlegg på sin Instagramkonto ut med at han «liker jøder igjen» etter at han ifølge eget utsagn har sett en film ved navn 21 Jump Street hvor den jødiske skuespilleren Jonah Hill har en av hovedrollene.

Yes vending kommer etter en lengre tids stillhet og fravær fra rampelyset. Innlegget er i skrivende stund det eneste som er publisert på rapperafrikanerens Instagramprofil. Han presiserer ikke hvilke scener eller hvilket innhold i filmen som påvirket ham til å «like jøder igjen», men han gjør dog en sak klar: at han elsker den jødiske hovedrolleinnehaveren i filmen. Han avslutter det hele med ordene «Takk Jonah Hill, jeg elsker deg».

(Nordfront)