Hjem Nyheter Globalt Kanye West kastet ut fra Twitter igjen

Kanye West kastet ut fra Twitter igjen

YE På torsdag gjestet Kanye West Alex Jones’ Infowars og hyllet Adolf Hitler. Senere på kvelden skal han ha postet et hakekors på Twitter, hvilket førte til at hans konto atter ble avstengt.

Foto: Música Independiente (CC BY NC 2.0).

Twitters eier Elon Musk har ved flere tilfeller forsvart den kontroversielle rapperen Kanye West, som har vært under sterkt press fra jødisk makt etter sine mange kritiske utspill mot det samme, skriver Nordfront.

Torsdag kveld hyllet Kanye dessuten Det tredje rikets leder Adolf Hitler i forbindelse med at han gjestet Alex Jones’ show Infowars, og påpekte at han har gjort mange gode saker. Kanye stilte seg også kritisk til den jødiske mytologien om «holocaust» og sa at Hitler «ikke drepte seks millioner jøder».

– Jøder skal ikke si til meg hvem jeg får like og ikke, jeg har fått nok av det, forklarte Kanye i programmet.

Etter programmet skal dog Kanye Wests konto på Twitter igjen har blitt avstengt. Det virker ikke komme av hans deltakelse på Infowars, men en post av et hakekors som skal ha blitt gjort torsdag kveld.

Elon Musk skriver også at han «forsøkte sitt beste», men at Kanye West «atter brøt mot våre regler om oppvigling til vold». Det er dog uklart om det er en permanent avstenging eller om Kanye West vil få komme tilbake etter en viss tid.

Mange brukere kritiserer Elon Musks beslutning og lurer på hvordan et hakekors er «oppvigling til vold», men Musk har ikke forklart dette.