Hjem Nyheter Kanye West sparker Milo Yiannopoulos

Kanye West sparker Milo Yiannopoulos

USA Nylig ble det annonsert at jøden Milo Yiannopoulos skulle bli Kanye Wests kampanjeleder for det kommende amerikanske presidentvalget. Men homofile Yiannopoulos har allerede fått beskjed om å forlate kampanjen.

Kanye West og Milo Yiannopoulos. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3 (CC BY-NC-SA 2.0) / Kmeron/LeWeb13 Conference (CC BY 2.0).

Den antisemittiske rapperen Kanye «Ye» West tok tidligere den kontroversielle beslutningen om å ansette den homofile jøden Milo Yiannopoulos som sin kampanjeleder for den amerikanske presidentkampanjen i 2024. Yiannopoulos har tidligere blant annet jobbet som redaktør i avisen Breitbart og forlot søkelyset i 2017 etter å ha gitt uttrykk for at det ikke er «pedofili» å «bli tiltrukket av en som er 13 år gammel og moden».

I løpet av sin tid som kampanjeleder har Yiannopoulos blant annet hevdet at det var han som arrangerte og inviterte Ye og Nick Fuentes til middag med USAs tidligere president Donald Trump, for å «straffe Trump», noe både Ye og Fuentes har benektet.

Men nå har Yiannopoulos bekreftet at han blir tvunget til å forlate Yes sin kampanje.

«Ye og jeg har kommet til den felles konklusjonen at jeg burde forlate hans politiske team», skriver jøden på Telegram. «Jeg vil fortsette å be for Ye og alle hans utfordringer», fortsetter han.

Det er uklart hva som er årsaken til Yiannopoulos’ plutselige avgang. Men Ethan Ralph, som vanligvis anses for å ha god innsikt i Yes aktiviteter, skriver at det kommer etter et mislykket forsøk fra den homofile jøden på å utmanøvrere Nick Fuentes, som den siste tiden har kommet stadig nærmere Ye.

Ralph skriver på sin nettside at han har fått dette bekreftet av kilder innenfor YE24-kampanjen, som beskriver Yiannopoulos sitt kuppforsøk som «det var som om Brutus snublet over sin egen toga».

Det er foreløpig uklart hvem som skal erstatte Yiannopoulos som kampanjeleder.