Hjem Nyheter Kaos i Frankrike – brannmenn går til angrep på opprørspoliti

Kaos i Frankrike – brannmenn går til angrep på opprørspoliti

FRANKRIKE Protestene mot filosemitten Emmanuel Macron har fortsatt i Frankrike. Landets brannmenn slåss nå med opprørspolitiet.

Protestene mot president Emmanuel Macron har fortsatt i Frankrike. Tirsdag demonstrerte landets brannmenn mot den franske presidenten og hans politikk.

På visse filmklipp publisert på nettet kan man se hvordan uniformerte brannmenn til og med går til angrep på opprørspolitiet, som selv anvendte seg av batonger, vannkanoner og røykgranater mot demonstrantene.

Ifølge RT har flere tusen brannmenn demonstrert mot underbemanning og fremfor alt det mye kritiserte pensjonssystemet som Macron vil innføre. Også andre yrkesgrupper har siden desember sist år vist sin misnøye mot forslaget ved å demonstrere i gatene. Mange har også streiket i flere uker.

Det nye pensjonssystemet innebærer at Frankrikes 42 separate systemer avskaffes til formål for et «poengsystem». Ifølge demonstrantene leder det nye systemet til at mennesker tvinges til å arbeide lengre og for mindre lønn. Det fjerner også fordeler – deriblant førtidspensjonering – for visse grupper av arbeidere.

Demonstrasjonene har ifølge flere opinionsundersøkelser en støtte av majoriteten av franskmennene. De har også i stor grad overtatt stafettpinnen fra De gule vestene når det kommer til kampen mot den tidligere Rothschild-bankieren Emmanuel Macrons politikk.

Les også:
Jødiske eliter angriper De gule vestene
Jøder i Frankrike vil stoppe «den gule pesten»
Macron vil endre spillereglene – ønsker å kneble politisk opposisjon via ny lov
Elleve generaler advarte Macron: «Du blir skyldig i landsforræderi»
Gule vester-demonstranter vandaliserte frimurer-tempel
De gule vestene konfronterer sionist: «Dra tilbake til Tel Aviv»
Fransk opinionsundersøkelse: «Sionismen er en sammensvergelse for å fremme jødenes egeninteresser»
NTV: Intervju med Alain Soral