Hjem Nyheter Norden Kaos på asylmottak – politiet har blitt tilkalt 150 ganger på 18...

Kaos på asylmottak – politiet har blitt tilkalt 150 ganger på 18 måneder

SVERIGE I løpet av en periode på 18 måneder har politiet blitt tilkalt hele 150 ganger for å ordne opp på Spenshult asylmottak i Sverige.

Spenshult asylmottak.
Spenshult asylmottak.

I desember 2016 åpnet Migrationsverket Spenshult asylmottak. I løpet av de siste 18 månedene har politiet blitt oppringt hele 150 ganger, blant annet om mishandling, trusler, fyll og narkotikakriminalitet.

Ifølge politiet skal det de siste to månedene ha vært en økning i antall anmeldelser fra mottaket. Dette sammenlignet med antall anmeldelser som politiet har mottatt fra mottaket tidligere.

– De siste to månedene (februar og mars red. anm.) kan vi se en ganske kraftig økning. Vi har nå like mange hendelsesrapporter og anmeldelser på to måneder som vi normalt sett har hatt på tre måneder tidligere, sier politiet.

På mottaket bor det rundt 550 såkalte asylsøkere, der over halvparten av dem har fått avslag på sin asylsøknad. Disse har imidlertid anket avslaget, og av den grunn forsvarer både politiet og Migrationsverket de rasefremmedes oppførsel med at prosessen er «så vanskelig for dem».

Relaterte artikler:
Vekter misshandlet på luksuriøst asylmottak
Flere politiaksjoner ved asylmottak i Agder
Hotell ble asylmottak – kan aldri bli hotell igjen
Masseslagsmål på asylmottak i Kvinesdal