Hjem Nyheter Europa Kaoset fortsetter – Østerrikes forbundskansler går av

Kaoset fortsetter – Østerrikes forbundskansler går av

0

ØSTERRIKE Ibiza-skandalen har fått hele Østerrikes regjering til å kollapse.

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz. Foto: Reuters / Lisi Niesner

Den såkalte Ibiza-skandalen – som Frihetskamp publiserte en utførlig artikkel om i går – hvor en jødisk-influert venstreekstrem terrororganisasjon tros ha anskaffet og sluppet kompromitterende Russlandkoblet informasjon om ledende innvandringskritiske politikere, fortsetter å kreve sine ofre.

Etter at hele den innvandringskritiske FPÖ-halvdelen av den østerrikske koalisjonsregjeringen gikk av som følge av skandalen ble det fremmet et mistillitsforslag mot den andre halvdelens frontfigur, landets forbundskansler ÖVP-lederen Sebastian Kurz.

I går ble mistillitsvotumet holdt i det østerrikske parlamentet, hvor FPÖ-medlemmene sammen med det sosialistiske SPÖ og miljøpartiet JETZT stemte mot den borgerlige Kurz, som med sine 32 år har vært den yngste forbundskansleren gjennom tidene.

Det er nå opp til Østerrikes president Alexander van der Bellen å utse en midlertidig forbundskansler frem til omvalget i september i høst.

I søndagens EU-valg fikk ÖVP 35 prosent av stemmene mens FPÖ fikk 17 prosent. Dette tross all mediehetsen og den pågående politiske krisen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg