Hjem Nyheter Norge Kapasiteten ved norske transittmottak er sprengt

Kapasiteten ved norske transittmottak er sprengt

0

INNENRIKS Masseinnvandringen inn til Norge har eksplodert. De siste ukene har over 100 asylsøkere ankommet landet per dag. Nå varsler UDI at kapasiteten ved norske trasnittmottak sprengt.

BN-JY480_0821mi_H_20150821110700-e1440440541284-640x337Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) så er kapasiteten ved samtlige transittmottak nå sprengt. Som følge av dette måtte de i helgen innlosjere nyankomne asylsøkere på både campingplasser og i hoteller. Kommunikasjonsdirektør i UDI, Ingeborg Grimsmo, forteller til Aftenposten at UDI arbeider på spreng med å opprette flere mottak.

– Så godt som alle transittmottak er nå fulle. Vi arbeider derfor med å finne midlertidige løsninger og har inngått noen leieavtaler.

Grimsmo forteller videre at de i tillegg til å etablere flere mottak, vil utvide de allerede eksisterende mottakene. Kapasiteten skal fra før av være utvidet med flere hundre plasser.

– Vi søker akkurat nå bredt ut for å sikre at vi kan tilby nyankomne asylsøkere tak over hodet i ankomstfasen før de kan sendes videre til ordinære mottak.

Størst press skal det, ifølge Grimsmo, være på transittmottak for såkalte enslige mindreårige asylsøkere. Denne gruppen skal det ha kommet særskilt mange av over lengre tid, forteller Grimsmo.

Over 30 per dag, bare i Sarpsborg

Politistasjonssjef Tommy Brøske i Sarpsborg fortalte forrige uke at også der var kapasiteten sprengt. Ifølge ham så ankom det daglig 30 nye asylsøkere. Les mer om saken HER.

Kilde:
UDI: Så godt som alle transittmottak er nå fulle

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg