Hjem Nyheter Katedralbrann mistenkes å være påsatt

Katedralbrann mistenkes å være påsatt

3

UTENRIKS Katedralbrannen i franske Nantes mistenkes å være påsatt. Det fantes brannkilder på tre steder i katedralen, og en utredning om mordbrann har blitt innledet.

Lørdagens brann i katedralen i Nantes i Frankrike mistenkes å ha vært påsatt, skriver Figaro.

Det har blitt konstatert tre ulike brannkilder i den gamle katedralen, en ved orgelet og en i hver av de to midtgangene. Johanna Rolland, borgermester i Nantes, har meddelt at en utredning om mordbrann er innledet.

Brannen i den gamle katedralen fra 1400-tallet brøt ut ved åttetiden lørdag morgen. Katedralen som er vernet som en del av Frankrikes kulturarv med Monument historique-status ble reddet av brannvesenet som etter to timer lyktes med å få brannen under kontroll.

— Skadene ser ut til å være konsentrert til orgelet. Det ser ut til å være helt ødelagt. Plattformen som den ligger på er svært ustabil og truer med å kollapse, sa den regionale brannsjefen Laurent Ferlay.

Et malt glassvindu i fasaden og et verdifullt maleri fra 1800-talet ble også ødelagt i brannen.

Borgermester Rolland berømte brannmennene for deres innsats men uttrykte også bestyrtelse over hendelsen: «Det er en dag preget av sorg. Vår katedral er et sted for alle innbyggere i Nantes, den er en del av vår historie og vår kulturarv.»

I løpet av de siste årene har angrepene på kirker og den europeiske kulturarven økt dramatisk og tusenvis av kirker har blitt utsatt for skadeverk. I Frankrike vandaliseres i snitt tre kirker hver dag.

I 2018 skjedde 1 063 angrep mot kristne kirker og symboler, hvilket var en økning på 17 prosent, sammenlignet med året før.

I fjor vår brant verdensarven Notre Dame i Paris.

En 39 år gammel mann fra Rwanda ble pågrepet i sitt hjem lørdag ettermiddag, mistenkt for å ha påsatt brannen i katedralen. Aktor meddelte søndag morgen at mannen er varetektsfengslet. Afrikaneren skal ha vært en frivillig som arbeidet for bispedømmet og er ikke tidligere kjent av politiet.

Les også:
3 000 angrep mot kristne mål i Europa i løpet av 2019

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
A.Fjell
A.Fjell
1 år siden

Selv de «kristne» burde se «skriften på veggen» nå om hva de har vært med på å stelle i stand med masseinnvandringen som de aldri har lagt to pinner i kross for å stanse. Ofte har de vært de nyttigste idiotene for at den kunne finne sted.

Når det er sagt kan vi ikke ta for gitt at det er innvandrere som står bak brannen. Det er like sannsynlig at det er andre, fiender av europeisk kultur som står bak, jøder er nærliggende å tenke på.

Kim larsen
Kim larsen
1 år siden

Når eg leste at det hadde begynt og brenne så var min første tanke at det er påsatt.

Spent på om de finner ut hvem og hvilken bakgrunn gjerningspersonen har.

Heimdal
1 år siden

Flerkultur er destruktivt, det vil alltid være en part som vil dominere en annen folkegruppe, og særlig fremtredende når ulike folk deler ett felles område. Hele verdenshistorien er full av dette destruktive elementet, og i mange tilfellene med de samme internasjonale interessene som står bak.