Hjem Nyheter KFC oppfordret tyskere til å feire Krystallnatten med ekstra ost

KFC oppfordret tyskere til å feire Krystallnatten med ekstra ost

TYSKLAND Tyskere med den amerikanske hurtigmatkjeden KFCs app fikk på onsdag en dyttemelding om å «minne Krystallnatten» gjennom å kjøpe ost til sin «sprøe kylling».

Kylling fra KFC. Foto: مانفی, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Det var på onsdag som årsdagen til Krystallnatten ble feiret verden over, som et moment i den jødiske mytologien om «holocaust». Den amerikanske hurtigmatkjeden Kentucky Fried Chicken (KFC) gjorde det dog på en mindre politisk korrekt måte i Tyskland, skriver RT.

Tyske brukere av KFCs app fikk nemlig en dyttemelding hvor det sto:

Til minne om Krystallnatten, unn deg selv litt mer myk ost på din sprøe kylling. Nå på KFCheese!

Mange av KFCs kunder ble sjokkert over meldingen og hurtigmatkjeden ga på torsdag en offisiell unnskyldning for hva de kaller et uhell.

«I går [9. november] ble det sendt en automatisert dyttenotis til brukere av KFC-appen i Tyskland som inneholdt en følelsesløs og uakseptabel melding. Vi ber om forlatelse for dette», skriver KFC.

Bedriften hevder at dyttenotisen ble sendt ut «semi-automatisk» utfra høytidene og minnedagene som finnes i respektive lands kalender, og at systemet hadde reagert på at 9. november var akkurat minnedag for Krystallnatten.

«I dette tilfellet ble ikke våre interne granskningsprosesser fulgt korrekt. Vi forstår og respekterer alvoret og denne dagens historie og er fortsatt engasjert i likestilling, inkludering og tilhørighet for alle», understreker KFC.