Hjem Nyheter KI gir nye muligheter

KI gir nye muligheter

MEDIA Med KI trengs det færre og færre mennesker for å lage media. Noen har utnyttet dette til å lage en video om indere.

Elv i India. Foto: Public Domain

Etter hvert som KI utvikler seg skapes større muligheter for å produsere alle slags medier. I denne videoen har en eller flere personer brukt KI til å produsere en video rettet mot indere. Videoen, som er over en time lang, inneholder de verste menneskelige elementer fra India, og presenterer det som om alle indere ville utføre alt som er portrettert i filmen. Stemmen som er brukt tilhører Sir David Attenborough, verdenskjent for å stå bak flere av verdens mest omtalte naturdokumentarer. Antagelig har de ønsket å bruke Attenboroughs stemme for å vekke assosiasjoner der indere fremstilles som dyr.

Personen som lastet opp videoen til X har brukernavnet «Pajeets Exposed». Pajeet er et nedlatende ord skapt på internett mot indere. Det er tydelig at produksjonen er påvirket av internettkulturen, noe som ikke nødvendigvis betyr at det må være vestlige personer som har produsert filmen – det kan også være nærliggende folkeslag rundt India, som bærer nag til indere, som har skapt filmen. Det rike videomaterialet om indiske søppelfjell, spising og bading i kumøkk og urin, indiske toalettvaner, voldtektsforsøk, transseksuelle, urban forurensning, bestialitet og indisk utvandring vises overraskende åpent i produksjonen. Internettkulturen vises spesielt ved at det anvendes nedsettende ord som er populære på internett, samt prøver å irritere indiske menn ved å gjentatte ganger hevde at indiske menn har liten penis. Dette skiller seg fra mer liberalt tenkende produksjoner som, i motsetning til videoer som dette, forsøker å hindre å skape rasistiske holdninger til andre folkeslag, uavhengig av hvordan virkeligheten ser ut.

AI hjelper til slik at en eller noen få personer kan lage lange videoer med en produksjon som i økende grad minner om vanlige dokumentarer. Det faktum at en liten gruppe mennesker kan gjøre dette og legge det ut på X med over 100 000 visninger, betyr at folk som vanligvis blir undertrykt fra å spre budskapet sitt fordi de mangler tilgang til produksjonsmidler, nå i økende grad får tilgang til en større gruppe menneskers bevissthet. Det gjenstår å se om det liberale etablissementet vil kvele de nye mulighetene som dagens AI-teknologi gir enkeltpersoner.

Advarsel: Filmen inneholder svært grafiske, men ekte bilder som skildrer indere på en ekstremt negativ stereotypisk måte, hvilket noen finner veldig morsomt – mens andre blir fornærmet.

>>> Klikk her for å komme til filmen. <<<