Hjem Nyheter Norge Kidnappet små jenter med våpen

Kidnappet små jenter med våpen

GRAN: Fire irakere står tiltalt for kidnappingen av to jenter på ett og tre år, i juni 2011. Rettsaken begynner i september i Gjøvik tingrett.

3721253357_4837227a

De to jentene bodde på den tiden i et beredskapshjem og barnevernet hadde gitt foreldrene en ordning hvor de fikk møte barna hver for seg på Gran frivillighetssentral. Den 21. juni, mens jentene hadde besøkstid med sin mor, stormet kidnapperne inn i frivillighetssentralen, overmannet moren og barnevernansatte og tok barna med makt.

Under kidnappingen ble moren og en ansatt stukket med elektrosjokkvåpen, og en annen ansatt sprayet i ansiktet med ukjent væske, trolig pepperspray.

Totalt seks personer med bakgrunn fra Irak ble siktet i saken. En av de siktede var barnas far, som da bodde i Østfold. Nå er fire personer i 20- og 30-årene tiltalt, hvor kun én av dem står oppført med kjent adresse. En av gjerningsmennene er tidligere tiltalt for flere trafikklovbrudd, samt forulempning av polititjenestemenn. Rettssaken begynner i september i Gjøvik tingrett.

Kilde:
Med elektrosjokkvåpen og pepperspray ble to små jenter kidnappet