Hjem Nyheter Kilder: Kamp mellom Russland og Tyrkia i Syria!

Kilder: Kamp mellom Russland og Tyrkia i Syria!

0

SYRIA Russland har slått tilbake et tyrkisk-støttet angrep mot Syrias hær.

Illustrasjonsbilde. Kampfly av typen Su-24. Foto: Sputnik / Igor Zarembo

På torsdag angrep islamister fra Idlib-provinsen syriske arméposisjoner, etter at den syriske hæren den siste tiden har vunnet stadig mer terreng i området, som er det siste sterke festet for islamistene som har kjempet mot president  Bashar al-Assad og hans regjeringsstyrker siden 2011.

Ifølge Russland fikk islamistene dessuten støtte av tyrkisk artilleri. Som svar på angrepet mot Syrias hær oppgir Russland at deres flyvåpen gikk inn for å hindre islamistoffensiven, hvilket de også klarte. Tyrkia skal dessuten ha stoppet artilleribombardementet etter at Russland kontaktet dem.

To tyrkiske soldater skal ha dødd i kampene, ifølge RT. Ankara mener dog ifølge Al Jazeera at det er syriske og ikke det russiske luftvåpenet som har ligget bak akkurat de angrepene.

Syriske Idlib ligger på grensen til Tyrkia, som helt siden borgerkrigen i nabolandet startet i 2011 har drevet for sine egne interesser. De har blant annet kjøpt og smuglet ut IS-olje fra Syria som de deretter har solgt videre.

Tyrkia har dog de siste årene nærmet seg Russland og befinner seg av diplomatiske årsaker koblet til dette i Idlib, for å holde tilbake islamistene der. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er dog veldig misfornøyd med den syriske hærens suksess i akkurat Idlib og har i det siste truet med å invadere provinsen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg