Hjem Nyheter Europa Kim Jong-un tilbyr Russland 100 000 soldater

Kim Jong-un tilbyr Russland 100 000 soldater

0

UKRAINAKONFLIKTEN Nord-Koreas statsleder Kim Jong-un har tilbudt Russland 100 000 soldater i krigen mot Ukraina.

Nord-Koreas statsleder Kim Jong-un (t.v.) og Russlands president Vladimir Putin (t.h.). Foto: The Presidential Press and Information Office, (CC BY 4.0).

Ifølge den russiske militæreksperten Igor Korotchenko har Nord-Korea tilbudt Russland 100 000 soldater i krigen mot Ukraina.

– Det er rapporter om at 100 000 nordkoreanske frivillige er forberedt på å komme og ta del i konflikten, forteller Korotchenko i den russiske TV-kanalen Channel One Russland, skriver New York Post.

Han fortsetter:

– Hvis Nord-Korea uttrykker et ønske om å oppfylle sin internasjonale plikt til å kjempe mot ukrainsk fascisme, bør vi tillate dem.

Korotchenko meddeler videre at Nord-Koreas «rikdom av erfaring med kontrabatteribeskytning» er spesielt interessant med tanke på Ukrainas anskaffelse av USA-lagde HIMARS-rakettsystemer i juni.

Ifølge den sørkoreanske avisen Daily NK har Nord-Korea også tilbudt å sende mer enn tusen arbeidere for å hjelpe Russland med å gjenoppbygge den pro-russiske Donbas-regionen etter krigen.

– Med tanke på at krigen ikke er over ennå, planlegger regjeringen å sende arbeidere på et passende tidspunkt mens de overvåker situasjonen på bakken, sier en kilde til Daily NK.