Hjem Nyheter Kina advarer George Soros mot å «gå til krig» mot deres valuta

Kina advarer George Soros mot å «gå til krig» mot deres valuta

KINA Den jødiske bankieren, kapitalisten og «filantropen» George Soros fortsetter å gjøre seg upopulær rundt om i verden. Denne gangen er det Kina som i statlig media håner Soros som, som anses forsøke å senke deres valuta.

George Soros, en mann med økonomiske og politiske interesser over hele verden.
George Soros, en mann med økonomiske og politiske interesser over hele verden.

I en leder i den kinesiske statens offisielle nyhetsavis under overskriften «Erklære krig mot Kinas valuta? Ha Ha» advares George Soros mot å spekulere i renminbi, som den kinesiske valutaen kalles. Dette etter at Soros tidligere har gått ut i TV og spekulert om at den kinesiske valutaen vil falle og få en «hard landing».

Jeg forventer meg det ikke, jeg observerer det, sier en selvsikker Soros.

Soros er fra før kjent for å spekulere i valutaer, og med sin store økonomisk innflytelse dermed få stor fortjeneste. I 1992 investerte han i at det britiske pundet skulle synke i verdi, hvilket tvang den britiske regjeringen til å avbryte sitt forsøk på å binde pundet til den europeiske valutakursmekanismen. En handling han tjente en drøy milliard dollar på.

Til tross for at han også tidligere har gjort liknende spekulasjoner mot flere asiatiske lands valutaer, og dermed ervervet seg heftig profitt på deres bekostning, føler kineserne seg tydeligvis selvsikre. «Soros’ krig mot renminbi og Hong Kong dollaren kan umulig lykkes – om dette rådet det ingen tvil», skrives det i tidligere nevne leder.

I tillegg til forsøk på å påvirke andre lands valutaer for å på denne måten tjene penger, har Soros gjort seg kjent for å anvende deler av sin formue til å også påvirke andre lands politikk, spesielt når det kommer til hvite stater i Vesten. Blant annet driver og sponser han flere lobbyorganisasjoner som aktivt arbeider for utenomeuropeisk innvandring og andre destabiliserende fenomener som feminisme og «LHBT-spørsmål», samt svartmaling av den europeiske kulturen og historien.

Kilde:
China warns George Soros: Don’t go to ‘war’ against our currency